onsdag 27 juli 2011

Mördat i Norge eller mördat i Afganistan ....vem bestämmer vad som är värst??

Jag blir lite fundersam när det kommer till uttalanden från många ang. tragedien på Utöya i Norge.
"det är så meningslöst"...när är det värdefullt att mörda en annan människa?
Jag skulle då säga aldrig.
Sen är det ju att jag har fått fråga om hur jag tar allt det här.
Jag kan ju tacka så mycket för omtanken, men det är ingen personlig tragedie for mig.
Det är inte värre for mig än för någon annan som inte var där eller inte känner någon som var där.
Det är ingen större tragedie att det händer i Norge än om det hade händt i Afrika eller USA eller Australien eller var som hälst i värden.
Jag har inte gått med i någon tänd ett ljus grupperna på FB...varför?? ja det vill ju inte precis få dom som är döda tillbaks eller hur...
Det jag egentligen vill fram till är att det är ingen större tragedie att en norsk 15 åring blir mördat än att en afganistansk 15 åring blir mördat.
Dom två har exact samma värde Och det är exact lika värdelöst.
Om man hör på nyheterna att en bomb har mördat 80 sivila i afganistan tänker dom flesta usj vad hemskt...sen tänker dom inte nå mere på det ....
Inte ser man hellre att den muslimske sjölmordsbombarens mamma får en egen stödgrupp på FB om att det inte är hennes fel att hennes barn har tilta över.
När tragedier som 9/11 och Utöya händer i den vestliga värden, kommer det värkligen tydligt fram att människor har olikt värde.....

tisdag 26 juli 2011

Sommarens band

Börja om att jobba i går, och efter den sommaren jag har haft sög det riktig riktig hårdt.
Bloggen har haft semester den med men jag har som inte hunnit blogga...jag har inte ens varit hemma.
Det har varit den bästa semesteren någonsin och vi har hunnit se 21 band live så långt i sommar (blir någon fler fredag på PDOL)
Listan kommer här nu innan jag glömmer bort vad vi faktiskt fått med oss, sen ska jag lägga ut kort från i sommar och blogga lite mere om det.



Vietcong Pornsurfers
Desert
Billion Dollar Babies
Raubtier
Entombed
Sabaton
Pömpbolaget
Grave Digger
Dream Evil
Helloween
Dökött
Iron Maiden
Metallica
Megadeth
Antrax
Slayer
Graveyard
Kvelertak
InFlames
Mustasch
Slipknot
Airbourne

onsdag 6 juli 2011

Att åka bulle i Göteborg

Dom säger faktiskt så här i södra Sverige....inte Taxi utan Bulle.
Vi har som sagt varit i Göteborg hela helgen och varit på Iron Maiden och Big4, en upplevelse jag kommer leva länge på i mörka vinterkväller.Det var helt jävla awesome och jag kommer inte tveka med att åka näste gång jag får möjligheten till det.
Konsären i sig var minnesvärd nog, men så kommer vi till att åka bulle i Göteborg.
Hjälpes mig jag förstår inte hur en taxichaffis kan va mer yr i skallen ....och inte bara en gubbe utan 3 stk.
Fredag på väg in till Ullevi beställde vi Taxi till Kärralund Liseberg Camping, det kom ingen taxi men vi såg en på avstånd som virra runt i rundellen en 3-4 varv innan den försvann. till sist gav vi upp och huka en villkorlig taxi så vi tog oss dit.
Efter konsären skulle vi tillbaka till campingen och ände upp på Delsjön Liseberg camping. Taxi chaffisen stod å flaxa med armarna å skrek "d-e-rätt-d-e-rätt" D E FEEL sa vi. Efter en god del " D-E-Rätt-D-E-Fel" fick vi han att sätta på GPS'n och köra oss till rätt camping. På vägen dit försökte han att hämna sig på bilen med att mosa den över fart gupparna så det small i dämparna bak.
MEN...även med GPS'n inkopplat och 4 passagerar i bilen som skrek stanna här nu kör du för långt ignorerade han GPS pilen och oss och fortsatte  förbi campingen......
Söndagen tog vi spårvagn in till BIG 4, efter konsären sprang jag och Ville iväg och hoppa på en spårvagn tillbaka igen vi hade som tröttnat på att leka med livet i en taxibil. Dom 3 andra chansa igen och tog taxi.....vilket dom inte skulle gjort.
Taxin stod på gasen in i rundellen och pressa bilen över i nästa fil utan att blinka. Bilen bakom tuta, och chaffisen skrek JÄVLA IDIOT och stod på gasen ännu mer.
Det han inte hade sett var att det var en polis bil, så han blev stoppat. Inte känner dom sin egen stad och inte kan dom trafik reglerna.

Jag vill komma med ett inständig önska till alla som kör Bulle i Göteborg.......Stoppa tillbaka taxi licensen ni  hittade i Cornflex packetet och släng det innan det går med levande liv.