fredag 23 september 2011

Kundservice ...på nordnorska....

Den här är rätt gammal men fortfarande precis lika rolig som första gången. Fick den på mail av en kollega under dagen (tack Tommy).....anse det här som en god lektion i nordnorska svordommar.

Kundeservice.
Denne meldingen ble faktisk lagt inn på telefonsvareren hos Compaq kundeservice i Nord-Norge, etter at en kunde i tre dager hadde forsøkt å få svar på supporttelefonen, og bare mottatt beskjed om at han fortsatt sto i køen....!

"Nu e æ førrbainna, altså. Fy faen, førr nokka skjit. Kem i hælvett e det som har fuinne opp det herre satans makkverket. Det går da fan-steiki-helvete ikkje ant å hoilde på å kuke med det here vekkesvis.. Main har da førr faen ainner ting å gjøre, einn å sette der å fettle og baille med den satans musejævelen. Kainn du innst inni grønnskodde tykjeræva førtelle ka som e vitsen med nokka jernskrammel som står der og gneill og hyle med en masse hælvetes lyda og blinke og blafre uta fan, og passord og ledninge og knotta som tyt ut som han tykjen overalt.

Æ måtte bærre ha fådd tak i en av dokker, dokker helvetes kuklæsta av nån support-gakkgakka, så skuill æ vel fansøkki ha rævkjørt dokker dit dokker høre heime, satans utvrengte fette av nån hæstkuka. Kom fan ikkje hit å lur mainnskit på folk, å førtælle ka æ skal trøkke, din satans gjeddpeis. Va det opp te mæ skulle dokker ha vært på ishave og ronka kobbekuk, førbainna søring......, så kunne dokker ha sotte å konnfigurert dokker sjøl så utahælvettes langt opp i de utpulte ræven dokkers at dokker måtte sjite utav øran neste gang dokker måtte på dass, og når dokker va færdi me det, så sku æ pærsonli ha kommen å formatert trynan dokkers, å innstallert skanken oppi baillhånka dokkers sånn at dokker kom tel å pesse røde serienummer. Skulle det ennu spenne liv i dokker etter dette, så sku æ ha plugga og pløyd dokker så utavhælvettes langt inn i det største rævhållet æ har funne. Og da sku det ha lokta mainnskjit av dokker heilt te dokker daua. Førr faen steike innst inn i det heiteste utsvidde hælvette for satan, la mæ få tak i omså bare en av dokker. Æ har da vel førr helvete slette hauet av hysjævla før. Æ kommer te å måkke heile den førbainna skiten i eska og sende ho i retur æ vil fan ikkje ha han. Så kan dokker te helvete sette der å ronke aleina i den helsikes telefon dokkers."

mår du dårlig uppsök en jävla psykolog.

Jag sitter å läser tidningen på nätet. I vanliga fall blir jag inte upprörd över alla katastrofer och grusomheter man kan läsa om, Man har på ett sätt (tror jag) blivit kännslomässig kall och kynisk mtp det man läser i tidningar. Varför bry sig typ, det är inget man kan göra åt det från eller till och det angår eller drabbar inte mig på nån vis, men i dag kännde jag att vad fan är det för fel på folk egentligen.
På inte många veckor har det varit ett fall vars en pappa och hans nya sambo nekade en 10 år gammal pojke vatten fördi han var sängevätare. Resultat han dog av dehydrering efter en vecka.
En svensk 30 år gammal mamma har dränkt sina 8 och 4 år gammla pojkar till döde. Et engelsk par tvångsmatade sin 10 månader gamla dotter med flingor och kött via en tratt. hon kvavdes.Mammaen var dessutom sjuksköterska....

Jag känner jag blir fysisk illemåande av att läsa om det...
 HUR kan folk göra så här. Jag maktar inte ens försöka visa empati i det här fallet.
Att folk kan ta ut sina psykiska perversa lidelser på oskyldiga barn gör mig rasande.
Förlåt att jag svär men jag är gode upprörd...mår du dårlig uppsök en jävla psykolog.

torsdag 15 september 2011

Finns dagar då allt bara suger så stenhårt att d finns inte enns på kartan....




Finns dagar då allt bara suger så stenhårt att d finns inte enns på kartan....
just i dag är en sånn dag å jag tänker grava mig ned å trolla bort allt i världen som är orättvist....mot mig såklart.
Jag känner mig lika önskat som en prott
Lika värdefull som en dammråtta
och
lika stor som ett sandkorn på vägen

onsdag 7 september 2011

Att sväva på rosa moln 24/7


Sitter å läser på FB nu och plötslig känner jag att många av status meddelanden står mig långt upp i halsen.
Jag ber om ursäkt på förhand till dom som eventuellt skulle känna att det är dom jag pratar om, det kanske är just dig jag pratar om eller kanske någon annan.
Enligt statusmeddelanden på FB kan jag dela upp mina vänner i 4 kategorier:

1. Mys-pys-familjen
dom som har det perfekt jämt, inget går fel i deras liv och dom har världens gulligaste barn, bilen går aldrig sönder, dom stiger aldrig upp till en skit dag, dom myser på 24/7 och fyller sina statusar med hjärtan.

2. Hela-världen-kan-dra-åt-helvete personen.
dom som alltid har det jävlig, dom som inget funkar för, hela världen är emot dom och dom träffar endast på idioter på sin väg igenom livet.

3.Sports-idioten/pryl-bögen.
uppdaterar FB med antal timmar tränat, antal kallorier brännt, bilder på all hälsosam mat dom äter och på alla nya prylar dom köper.

4. Tack-och-lov-det-finns-normala-människor-också
eller normal är väl pr definition omöjligt att bestämma. men dom har bra och dåliga dagar, barnen jävlas då och då sen är dom snälla. bilen går åt helvete men sen lagas den och allt är bra igen. folk som inte lägger sig ned för lite motgång och som inte dansar balett på rosa moln.


Min pappa är en vis man, han sa alltid till mig att "träffar man endast idioter på sin väg måste man gå i sig själv" vilket är sant för jag tror knappast det finns endast idioter här i världen, jag själv vet om en och annan, men det är ju människor man helst undviker.
Ingen kan ha bara dåliga dagar.
Jag vägrar å tro att det finns familjer som aldrig bråkar, barn som alltid beter sig som dom ska. Jag vet vi har 4 stycken att ta hand om annan var vecka å jag kan lova dig att det går inte en enda dag utan att vi måste lösa stora eller små konflikter...allt ifrån att 5 åringen envisas att ha klänning när det är för kallt till att  två av dom retar varandra osv. Men det går  inte en enda dag utan att man får kramar av alla 4 eller gör nåt trevlig tillsammans.

Förhållandemässigt gör Ville mig så lycklig att jag mår pyton :), men det betyder inte att vi svävar runt utan kontakt med moder jord. Det kräver en hel del att kombinera 4 barn och 2 heltidsjobb, å jag älskar att det händer grejer, men nog blir jag trött och less jag med då och då och önskar att barnen kan vara som alla andra barn i 5 minuter, å inte som tomten på speed på disneyland, eller att min älskade skift-arbetare fick sova lite mera så han blev piggare.

Allt i allt har jag ett trevlig liv och får umgås med människor jag tycker om, men det betyder inte att mitt liv är en prinsess saga....... tillochmed askungen stöte på bekymmer även efter hon träffte prinsen.

söndag 4 september 2011

Möbler som ska bort

Har en del grejer vi i nte behöver längre. Bilderna är gode dårliga men jag kännde som att orka fixa till det :P
Om ni vet någon som behöver möbler hojta till bara..

Nån gammal 70 talls Tv-benk i två seksjoner 50 kr


¨Går på soptippen om ingen är Antikvarisk interesserad


IKEA soffa typ 200 spenn

Rottring soffor 3+2+1 dynerna ser fan it klok ut ena är även lagat med silvertejp men själva sofforna är stabila tänkte ta 200 för allt


Sängram 120 cm madrassen fölger med men den är ingen skön att ligga på fixas lätt med en övermadrass
200 kr



2 stk golv mattor från IKEA 100 stk


Hörnsoffa den är i riktig gott skick även om den är gammal
200 kr

Jag vet jag kunde städat ur den innan jag fota men som sagt orka....Tv-bänk ingen skador alls 150 kr


Soffbord 50 kr

Svart litet bord, är högt nog till att användes som köksbord i en liten lägenhet 50 kr.



Som sagt känner ni nån student eller någon annan som behöver billiga grejer hojta till...Jag är rätt så flexibel och kan diskutera priset på det mäste av grejerna.