måndag 28 mars 2011

Det är inte mitt fel att Lule förlora i går

Har varit en helt vild helg. Söndag såg min lägenhet ut som ett katastrofområde, så då jag levererat barnen på eftermiddagen var det bara att vika upp ärmarna å börja skura.

Fredag släpa Sunniva med sig hem 2 pojkar efter skolan, och en av dom sov över till lördag. Sen hade jag sovöver kompis själv med.
Lördag förmiddag han knappt ena besöket gå innan nästa kom, på det mesta var vi 5 vuxna, 5 barn, 5 hundar och en katt i min lägenhet.

Lördag synda jag och såg hockeymatchen. Under förlängningen kläckte jag ur mig " om lule vinner nu ska jag sluta röka tvärt på måndag"....vilket gjorde att Kicki som var å såg matchen med mig tyckte att det var mitt fel att Lule åkte på förlust....jag får väl ta den stenen på mina axlar ....förlåt alla Lulefans. Jag försökte iallafall åtgärda med att låta bli att kolla igår...eller okej då så kollade jag dom 5 första minuterna hos barnens pappa då jag levererade dom, men det kan väl knappast vara min fel då.

Jag räkna ut att jag hade haft 14 stk. förbi min lägenhet under helgen, några av dom var även förbi 2-3 gånger och 3 av dom sov över en eller två nätter.Det gick en hel del kaffe, och det är konstigt att inte kaffebryggaren pajat till sist...

Fast jag lyckades då paja en hylla i min kyl, jag tappade en burk cider ned på glashyllan så den gick sönder, givitvis hade jag ett decilitermått med varm choklad på den hyllan. Det var kladdig choklad över allt. Sen hörde jag ett väsande ljud då jag stod å såg på att chokladen rann ned väggen, det låt som en orm...jodå nu hade det blivit ett pyttelitet hål i burken jag tappade och det var cider i hela kylen....men så himla onödigt.
Dagen efter hade ett av dom 4 barnen jag hade på frukost otur å putta muggen med varm choklad ner från bordet och nog en gång var det var choklad över hela köksgolvet.Jag tar det som ett tecken på att jag inte skulle gjort varm choklad alls i helgen, men så det kan gå hehehe. Sen var det 2 tjejer som fick för sig att dom skulle baka kladdkaka....

Mitt kök var närmast sagolikt i går, jag trodde nästan inte det jag själv såg.
Allt i allt har jag haft en underbart trevlig helg, Vill tacka er alla för att ni kom förbi jag har haft kul.

torsdag 24 mars 2011

Man ska vara försiktig med vad man säger

Man ska vara försiktig med vad man säger, speciellt om d är nåt man säger ofta. Jag var millimeter från att klanta mig riktigt riktigt pinsamt i dag. Grejer man säger i privata samtal, är kanske inte så bra att avsluta "formella" samtal med. Som Malin tillex. som alltid börjar samtalet med "heeeej, va göööör du?" Försök ringa försäkringskassan å säga d samma eller hur Malin hahahah.  Dom två jag pratar mäst med i telefon är Malin och Sunniva och alltid när jag pratar med dom avslutar vi samtalet med " hejdå, puss puss" .....ja just det. Jag skulle ringa Sunniva på väg hem från jobbet i dag för att fråga om hon och Magnus hade startar cykla från skolan. Hennes mobil hade slut ström så jag ringde till fritte för att fråga om dom åkt iväg. Där fick jag prata med Thomas som informerade om att jada dom hade åkt. Jamen vad bra tyckte som jag, och tacka för informationen och sa heeej då......... Ni har ingen aning om hur nära jag var att slänga på ett "puss puss" innan jag la på. En vacker dag kommer jag inte hinna stanna i tid....jisses

Nyser ut min hjärna.

Har varit dålig med bloggandet på det senaste, fick fullständig idétorka och kunde inte hitta på en enda grej att skriva om. Det händer så mycket nu för tiden inte enbart för mig, men för fler av mina vänner.

Det märks att våren är här, ljusare och värmare....eller det sista kan då diskuteras...jag hollt då på att frysa ihjäl mig i morgest jag vänta på bussen. Slår inte fel blir det varmare blir det iskall vind.
Ett säkert vår täcken är att jag börjar nysa. Jag är säker på att det var min hjärna som kom ur näsan här tidligare i veckan. Om barnen och doms kompisar springer in och ut lite till, kommer jag alldeles strax att ha nog material till att göra en medel stor sandlåda. Jag skulle kunde tjäna på att sälga all den här sanden på blocket. När jag först är inne på temat blocket...en site jag båda hatar och älskar.
Jag blir ju av med mina onyttiga grejer som står å tar upp plats och samlar ännu mer damm. Jag brukar glömma att göra mig av med gamla grejer när jag köper nytt eller också tänker jag ..."det kan ju komma till nyttja någon gång i framtiden".....som oftast gör det inte det. I går blev jag av med min bokhylla som har leget under min säng i ett halvår. Sen har jag nästan blivit av med allt jag la ut. Fast jag skulle önska någon ville komma å köpa mitt arkitekt ritbord som jag släpa med mig i 10 år nu och aldrig har haft plats till någonstans. Sen skulle jag önska att NÅGON kom å HÄMTAT soffan som hon skulle ha. Jag svär precis lika mycket varje gång jag behöver något som ligger innerst i förrådet å jag måste flytta ut soffan, på en skala är jag nära en 10'a nu för att elda upp skiten å grilla en korv.
Varför jag hatar blocket...jo för att om jag ska sälga en cykel och en byrå till ex. kan jag inte lägga det i samma annons, utan jag behöver två separata annonser...så värdelöst. Lönsamt för blocket, jobbigt för mig.
Nu ser jag att dom tänker ekonomisk vinst och att d blir tjorvigt att hitta grejer...
Dom kunde hellre ökat priset pr annons med några kronor, sen kunde dom skapat möjligheten att länka annonsen till flera kategorier. I många tillfällen behöver folk grejer dom inte visste att dom behövde. Är dom då inne och letar efter en byrå på möbler och heminredning och det ligger en cykel i samma annons som dom plötslig kommer ihåg att dom skulle ha. Its a Win/Win situation :) jag blir av med mina grejer-kunden får handlat allt dom behöver-blocket får ett bättre omdöme.

torsdag 17 mars 2011

Vad skulle grannen säga om det här ......

Har funderat lite på det senaste.
Varför är alla så upptagen av att alla ska tycka om dom? Jag har flera vänner (som förmodligen kommer läsa det här) som är väldig brydd över "vad skulle dom andra säga om dom fick reda på det här?"eller "det dom säger är inte sant jag måste försvara mig" Sen börjar dom svettas i rövspringan... men orka....
Jag kunde inte brydd mig mindre om vad andra måste tycka och tänka om mig. Vill du hata mig eller sprida rykten om mig, tar jag det faktiskt som en komplimang. Att jag endast med att vara mig själv kan få folk att spendera energi på att prata om mig eller ogilla mig er ju helt jävla underbart.
Jag vet inte om någon som pratar illa om mig eller ogillar mig för tillfället, men nu kan jag garantera att dom finns där nånstans. Det är inte därför jag skriver det här. Anledningen till att jag skriver det är att jag kommer ihåg från då jag var liten å betedde mig som en skitunge och min mamma sa " nu får du allt lugna ned dig tänk på vad grannen skulle säga, det behöver ju inte låta som att gale-mathias bor här"
Ja å varför ska man bry sig om vad grannen säger....är inte ens egen lycka viktigare än vad grannen skulle säga? Vill man, så får man oberoende av vad andra måste tänka.....
Kör hårt, du lever bara en gång.

måndag 14 mars 2011

Färger nog till att supportera Lule helt ut i fingerspetsen

Läste i tidningen i dag att i år är det in med stärka färger på nagelacken....Jag bryr mig aldrig om vad som är in. Jag har gått å dassa runt i svarta kläder sen jag var gammal nog till att välga själv vilka kläder jag skulle ha på mig. Vilket borde vara i si sådär 20 år nu. Den här gången ska jag faktiskt fölga moden. Jag har ett beroande för nagelack...även den har varit svart det senaste året. Jag får alltid gnäll från alla om att jag må då kunde köpa några kläder med lite färg, jo nu har jag då det...2 mörklila linnen och 1 rosa...kom inte å säg att jag inte har färger i min garderob hahah. Jag kila på affären i rasten å köpte 4 olika färger så kan jag iallafall kompensera allt det svarta. Sen har jag ju några olik färger här hemma.



 Resultatet.......








Jag har även färger nog till att bli Lule hockey supportare till fingerspetsen....hahaha



FORZZZZZA LULE


fredag 11 mars 2011

Jag får alergier och utslag av sån här

Nu har jag det där med att störa mig på grejer som folk säger. Jag kan leva med dom flesta "tics", jag har fler av dom själv, men det är 3 grejer som får mig till att utveckla allergier.  Jag tar dom i random ordning för dom är precis lika störande alla tre.

1."Du är bra nyfiken nu....."
2."Det skulle du väl allt vilja veta..."
3.Berättar om A men tänker inte berätta B


Jag anser mig själv vara en normalt nyfiken person, jag behöver inte snoka i andras privatliv vilket jag aldrig gör, det är helt okej för mig att folk vill hålla inne med sina hemmlisar.
MEN....det finns ett jättestort men i allt det här.
Om du skriker upp på msn eller FB chatten att "jag ska ut på äventyr..." så anser jag att det logiska här är att svara "vad kul, vars ska du då?" ...när man då får svaret "du är allt bra nyfiken nu" så känner jag att jag får utslag. inte för att jag inte får veta, men för att folk är faktiskt inte så intressanta. Jag har ju upptäckt att om jag svarar "kul, ha så trevlig" så får jag alltid frågan ..."ska du inte fråga vars jag ska?"...nä varför det, jag antar att du berättar det själv om du vill.
"det skulle du väl allt vilja veta..." nä jag trodde du ville ha en samtal igång här då du sa att du har varit på en dejt i helgen, jag frågade egentligen bara för att vara artig.
Jag säger aldrig sånna här grejer därför att jag själv vet hur störande det är. Enda gången det är tillåten att säga en av dom här meningarna är om man har en present man tänker ge..då kan man till nöd säga att jag har en present åt dig men du får inte veta vad det är. 
Jag känner upp till flera stycken som praktiserar just det här på dagsbasis, å snälla sluta med det, Jag behöver faktiskt inte veta om du inte vill berätta, det är helt okej. Du kommer inte förstöra min nattesömn, jag kommer knappast tappa matlysten och inte kommer jag bita ned alla mina naglar i desperat behov av att veta vart du håller hus på fritiden.

onsdag 9 mars 2011

Bio i kväll på mig och lill-killen

Nu börjar det bli ett tag sen jag skrev nåt här på bloggen.
Har haft värsta idé torken, min hjärna är på semester, vilket beror på en massa spännande grejer som förhoppningsvis kommer hända nu framöver.
Det får jag hur som hellst återkomma till.

Min son såg på mig i går då jag hade lämnat han på fritte och sa: mamma vet du vad det bästa hemma hos oss är? att du finns där.
Min första spontana reaktion var ju awww vad han är gullig.Sen kom jag fram till att det där faktiskt kunde betyda en av två. Antingen så suger våran lägenhet stenhårdt, eller också äger jag.

Vi ska på bio i kväll jag och han, lite rolig får vi hitta på när hans syster är på Norges semester. Det är bra man har en karl som kan ta med mig på bio då och då. Vi ska se Rango fast på svenska




tisdag 8 mars 2011

Fatso day to day

Fatso day to day ....Andreas hotade med att samla 10 semlor å se om jag orkade äta alla....kaksig som jag är sa jag att he bara att komma med det så ska väl jag käka i mig alla ...jag har tryckt inn 2 stk nu ...JAG ORKAR INGE MER...ser jag en enda semla till så kräks jag

fredag 4 mars 2011

Inte ens jag kan segra över tyngdlagen



I går hörde jag någon säga: jag skulle önska jag var tonåring och kär igen.....ALDRIG I LIVET tyckte jag.
Jag tror att tonåren är den värsta tiden i ens liv. Finnar, valpefett, armar och ben som inte passar ihop ,föräldrar som är pucko, osäkerhet... å herregud den osäkerheten.Enda fördelen med tonåren var att tuttarna fortfarande satt där det var meningen att dom skulle sitta, numera spenderar jag en kvart om morgonen på att leta reda på dom i armhålan, bara för att försäkra mig att dom fortfarande är där. Nä riktig så galet är det då inte, men inte ens jag som häxa är kan slåss mot tyngdlagen.
Då jag passerade 30 för snart 3 år sen, hade jag en aldrig så liten ålderskris, jag tyckte det var hemskt att jag skulle säga att jag var 30-nånting istället för 20-nånting. Nu har jag strax spenderat 3 år i 30-åren, och har upptäckt att det är ju faktiskt awesome att vara 30. Jag är gammal nog till att vara med på allt, men fortfarande ung nog till att bli tillfrågat om att visa legitimation på systemet. Jag trodde inte jag skulle märka någon annan skillnad mellan 20 och 30 än att jag ville bli tvungen att samla vuxenpoäng.
Jag har aldrig varit så säker på mitt eget värde och trott så mycket på mig själv som jag gör nu.
Jag bryr mig inte så mycket ifall folk tycker om mig eller inte. Nog får folk ogilla mig och även hata mig om dom vill, jag kommer inte lyfta en finger för att ändra på det. Med all den här säkerheten vet jag med säkerhet om jag är kissnödig eller kåt. (mamma skulle du råka va här, så läste du inte det jag nyss skrev, du bara inbillar dig) och jag vet vad jag vill. Eller, jag har då ännu inte klurat ut vad jag ska bli när jag blir stor, men det är okej antingen så hittar jag min nisch i livet innan jag dör eller så gör jag inte det. Just nu så koncentrerar jag  mig på att vara minst möjlig puckad i min dotters ögon, dottern som strax är i tonåren, och för att citera min mamma "blir hon hälften så illa som dig, har du en hel del att göra, för du fröken var en pain in the ass". Sen så sitter min pappa i soffan å skrattar när min lillbrud får ett raseriutbrått å pekar på mig : "höhöhöhöhh hon är som diiiig" och jag ser riktig att han tänker tillbaka på då han sa åt mig att han hoppades jag fick barn engång som betedde sig på samma sätt som mig.
Det viktiga nu är att jag inte glömmer bort att kossan har varit kalv.

tisdag 1 mars 2011

Enda vägen till en perfekt sommarkropp



Så var vi över i Mars månad och den allmänna skaran känner paniken krypa på för allt fläsk som samlat sig runt midjan under vinterhalvåret.
Simhaller och träningsstudiorna är fyllt till trängseln med folk som vill se bra ut till sommaren.
Alla tidningar är proppade med information om hur man ska äta och hur man ska få magruter och hur man ska träna för att få den perfekta kroppen innan sommaren. Låt oss se nu, Mars-april-maj.....3 månader kvar innan kläderna ska av, å jag har en dålig nyhet till er alla. Glöm det...not gonna happen... Du kommer inte få magruter på 3 månader, du kommer inte hinna banta ned dig på 3 månader, du kommer INTE få en perfekt kropp på 3 månader.
Varför...mjo möjligen för att i fjol så träna du panisk i 2-3 månader, sen kom sommaren och semestern och vart enda kilo du har banta ned mellan januari och maj är tillbaka, sen kommer hösten å då bryr du dig inte, du ska ju ändå linda in var enda valk i tjocka vinterkläder, ingen kommer att se dom. Sen kommer julen, å vi vet ju alla vad som händer då.
Jag blir så sinnesjukt provocerad av alla bantnings piller som det reklameras för, överskriften "gå ned i vikt sittande i soffan" får mig att se rött. Nu kommer jag med dålig nyhet nr 2, det finns INGET, jag menar verkligen INGET lätt sätt att få en bra kropp på. När jag först är på G här kan jag komma med dåliga nyheten nr 3 på en gång, Det är inte att banta ned sig som är svårt, det som är svårt är att hålla vikten nere sen. Det jag ska säga nu kan låta som att jag skryter av mig själv, å nu gör jag ju det med.
Men jag tänker som så att när jag iallafall lyckas med en grej i livet, så kan jag lika gärna erkänna att jag är rätt stolt av det med först som sist.
Det tog mig ett halvår att banta ned mig 15 kg, för 3 år sen, efter det har jag hållt vikten stabilt, jag säger inte nu att jag har en perfekt kropp för det har jag då absolut inte, men jag har inte längre besvär med att röra mig runt, eller ta mig ur soffan, och jag skäms inte längre för att visa mig i bikini.
Det har inte varit lätt, Det har varit försakelser och benhård träning. Sen måste man hålla ett jämnt tempo för att hålla efter.
Det hjälper inte att dricka en cola light och sen vräka i sig en dubbel cheesburgare med extra pommes till och sen tro att det hjälper.
Det hjälper hellre inte att svälta sig ned till önskat vikt, sen börja äta igen. Enda som händer då är att man är tillbaka igen till gammal vikt + några extra kilo innan man kan stava S-K-R-Ä-P-M-A-T.
Men nu ska jag komma med en god nyhet till er alla. Varför ska man gå runt å se ut som modeller? Varför ska man vara supersmal? Varför ska det vara nödvändigt att gå runt å se ut som om man bor i ett land drabbat av värsta hungersnöden?
Jag är så sjukt less på att läsa/höra om att nu har jag tränat och nu har jag ätit en sallad och nu har jag gått ned ännu ett kilo. All ära till dom som lyckas och jag tycker det är jättebra att folk gör det som får dom att må gott med sig själv.
Det är inte vad alla andra tycker som betyder nåt, utan vad du själv tycker.
Tycker du om dig själv, strålar du och blir automatisk vacker vara sig om du väger 50 eller 100 kg.
Strunta i tabloiderna, strunta i alla elaka kommentarer, strunta i om din mamma kallar dig tjock.

DU ÄR FAKTISKT VACKER ENDAST I KRAFT AV DIG SJÄLV!!!