torsdag 8 december 2011

Hamster i ett hamsterhjul

Jag var å simma för några dagar sen, å jag drunkna inte efter 100 meter som jag först trodde jag skulle. Jag orka faktiskt hela km. jei me:D.
I dag ska jag iväg igen, första gången jag ska träna på tränings studio på 7 år. Dom senaste åren har jag haft disciplin nog till att träna hemma på egenhand, men nu är jag gode spyless  cykeln och vikterna. nu vill jag göra nåt annat........ eller det där var en sanning med modifikationer.....senaste året har jag inte tränat alls.
Jag har lite svårt för att begränsa mig när det kommer till träning. Jag älskar att träna och går som oftast till överdrifter, vilket var anledningen till att jag slutade träna förra gång. Då tränade jag 2 timmar var enda dag. Till sist var jag utmattad, jag fick besked av studioet att jag fick inte visa mig där på en vecka för att jag behövde vila. Efter en vecka var jag fortfarande halvdöd och jag lyckades aldrig ta mig tillbaks.
Jag får citera mitt x här: du är som en hamster i ett hamsterhjul när du tränar....
Jag ska försöka begränsa mig lite den här gången, men det är svårt. Beach 2012 kommer ramlande i huvudet på mig innan jag hinner säga muskler.......

tisdag 6 december 2011

Det att erkänna sig som dubbelmoralist.

Varför är det så viktig för folk att rättvisa varför dom gör olika grejer?
Till eksempel om man tycker om att fira halloween för att man tycker det är kul att kle ut sig och att barnen får godis. Så kommer det någon å läxar upp för dig om hur dårlig och patetiskt det är att anamma en amerikans tradisjon på det här viset....
Många vill i det här fallet Fråga personen men du firar väl jul....? du är då inte religiös.
Ursäkten blir då för många att julen var egentligen en hedensk ljus fest......jag ska inte nu sätta mig på min höga häst och se ned på folk fördi jag har själv användt samma ursäkt.
För eller senare tror jag dom flesta tröttnat på att komma med ursäkter för varför man gör si eller så.
Jag är väl vuksen och gör väl va fan jag vill.
Ja jag konfirmerade mig för presenternas skuld. Är man 14 år och inte uppfostrad i ett religiöst hem så är det då inte för annat än presenterna.
Ja jag firar jul för maten och presenternas skuld och jag gör det fortfarande för barnens skuld....annars är jag inte säker på att jag hade ides längre
Halloween fördi det är kul att kle ut sig jag har sån tur att jag har ingen nära döda som ska hedras
Påsk ...tja utan religionen ville vi då inte haft den dagen ledig från jobbet.
Go ahead judge me ...men hur många av er kan med handen på hjärtat säga att ni firar av rätt anledning ...som det var tänkt från början ?

Blåsar liv i fanstyget

Ja det var inte igår man var å bloggade. Börjar bli dags att blåsa liv i fanstyget igen.Jag ska då iallafall försöka.
Nu har jag börjat träna igen efter ett år vila. jag tog en rund på cykeln i går efter jobbet. Resultatet var bedrövlig men väntat. I dag ska jag i väg med en kollega och simma.....40 längder påstår hon (1 km) ja tjenna tänker jag....jag kommer förmodligen drunkna efter 100 meter tror jag ska se till att ajg har en badvakt gåande långs kanten fram och tillbax brevid mig som kan agera pronto. Beachen 2012 närmar sig med stormsteg så det är väl bara att bita ihop gaddarna och köra på, om det nu ska bli någon ordning på kadavret. lycka till till mig ........

fredag 23 september 2011

Kundservice ...på nordnorska....

Den här är rätt gammal men fortfarande precis lika rolig som första gången. Fick den på mail av en kollega under dagen (tack Tommy).....anse det här som en god lektion i nordnorska svordommar.

Kundeservice.
Denne meldingen ble faktisk lagt inn på telefonsvareren hos Compaq kundeservice i Nord-Norge, etter at en kunde i tre dager hadde forsøkt å få svar på supporttelefonen, og bare mottatt beskjed om at han fortsatt sto i køen....!

"Nu e æ førrbainna, altså. Fy faen, førr nokka skjit. Kem i hælvett e det som har fuinne opp det herre satans makkverket. Det går da fan-steiki-helvete ikkje ant å hoilde på å kuke med det here vekkesvis.. Main har da førr faen ainner ting å gjøre, einn å sette der å fettle og baille med den satans musejævelen. Kainn du innst inni grønnskodde tykjeræva førtelle ka som e vitsen med nokka jernskrammel som står der og gneill og hyle med en masse hælvetes lyda og blinke og blafre uta fan, og passord og ledninge og knotta som tyt ut som han tykjen overalt.

Æ måtte bærre ha fådd tak i en av dokker, dokker helvetes kuklæsta av nån support-gakkgakka, så skuill æ vel fansøkki ha rævkjørt dokker dit dokker høre heime, satans utvrengte fette av nån hæstkuka. Kom fan ikkje hit å lur mainnskit på folk, å førtælle ka æ skal trøkke, din satans gjeddpeis. Va det opp te mæ skulle dokker ha vært på ishave og ronka kobbekuk, førbainna søring......, så kunne dokker ha sotte å konnfigurert dokker sjøl så utahælvettes langt opp i de utpulte ræven dokkers at dokker måtte sjite utav øran neste gang dokker måtte på dass, og når dokker va færdi me det, så sku æ pærsonli ha kommen å formatert trynan dokkers, å innstallert skanken oppi baillhånka dokkers sånn at dokker kom tel å pesse røde serienummer. Skulle det ennu spenne liv i dokker etter dette, så sku æ ha plugga og pløyd dokker så utavhælvettes langt inn i det største rævhållet æ har funne. Og da sku det ha lokta mainnskjit av dokker heilt te dokker daua. Førr faen steike innst inn i det heiteste utsvidde hælvette for satan, la mæ få tak i omså bare en av dokker. Æ har da vel førr helvete slette hauet av hysjævla før. Æ kommer te å måkke heile den førbainna skiten i eska og sende ho i retur æ vil fan ikkje ha han. Så kan dokker te helvete sette der å ronke aleina i den helsikes telefon dokkers."

mår du dårlig uppsök en jävla psykolog.

Jag sitter å läser tidningen på nätet. I vanliga fall blir jag inte upprörd över alla katastrofer och grusomheter man kan läsa om, Man har på ett sätt (tror jag) blivit kännslomässig kall och kynisk mtp det man läser i tidningar. Varför bry sig typ, det är inget man kan göra åt det från eller till och det angår eller drabbar inte mig på nån vis, men i dag kännde jag att vad fan är det för fel på folk egentligen.
På inte många veckor har det varit ett fall vars en pappa och hans nya sambo nekade en 10 år gammal pojke vatten fördi han var sängevätare. Resultat han dog av dehydrering efter en vecka.
En svensk 30 år gammal mamma har dränkt sina 8 och 4 år gammla pojkar till döde. Et engelsk par tvångsmatade sin 10 månader gamla dotter med flingor och kött via en tratt. hon kvavdes.Mammaen var dessutom sjuksköterska....

Jag känner jag blir fysisk illemåande av att läsa om det...
 HUR kan folk göra så här. Jag maktar inte ens försöka visa empati i det här fallet.
Att folk kan ta ut sina psykiska perversa lidelser på oskyldiga barn gör mig rasande.
Förlåt att jag svär men jag är gode upprörd...mår du dårlig uppsök en jävla psykolog.

torsdag 15 september 2011

Finns dagar då allt bara suger så stenhårt att d finns inte enns på kartan....




Finns dagar då allt bara suger så stenhårt att d finns inte enns på kartan....
just i dag är en sånn dag å jag tänker grava mig ned å trolla bort allt i världen som är orättvist....mot mig såklart.
Jag känner mig lika önskat som en prott
Lika värdefull som en dammråtta
och
lika stor som ett sandkorn på vägen

onsdag 7 september 2011

Att sväva på rosa moln 24/7


Sitter å läser på FB nu och plötslig känner jag att många av status meddelanden står mig långt upp i halsen.
Jag ber om ursäkt på förhand till dom som eventuellt skulle känna att det är dom jag pratar om, det kanske är just dig jag pratar om eller kanske någon annan.
Enligt statusmeddelanden på FB kan jag dela upp mina vänner i 4 kategorier:

1. Mys-pys-familjen
dom som har det perfekt jämt, inget går fel i deras liv och dom har världens gulligaste barn, bilen går aldrig sönder, dom stiger aldrig upp till en skit dag, dom myser på 24/7 och fyller sina statusar med hjärtan.

2. Hela-världen-kan-dra-åt-helvete personen.
dom som alltid har det jävlig, dom som inget funkar för, hela världen är emot dom och dom träffar endast på idioter på sin väg igenom livet.

3.Sports-idioten/pryl-bögen.
uppdaterar FB med antal timmar tränat, antal kallorier brännt, bilder på all hälsosam mat dom äter och på alla nya prylar dom köper.

4. Tack-och-lov-det-finns-normala-människor-också
eller normal är väl pr definition omöjligt att bestämma. men dom har bra och dåliga dagar, barnen jävlas då och då sen är dom snälla. bilen går åt helvete men sen lagas den och allt är bra igen. folk som inte lägger sig ned för lite motgång och som inte dansar balett på rosa moln.


Min pappa är en vis man, han sa alltid till mig att "träffar man endast idioter på sin väg måste man gå i sig själv" vilket är sant för jag tror knappast det finns endast idioter här i världen, jag själv vet om en och annan, men det är ju människor man helst undviker.
Ingen kan ha bara dåliga dagar.
Jag vägrar å tro att det finns familjer som aldrig bråkar, barn som alltid beter sig som dom ska. Jag vet vi har 4 stycken att ta hand om annan var vecka å jag kan lova dig att det går inte en enda dag utan att vi måste lösa stora eller små konflikter...allt ifrån att 5 åringen envisas att ha klänning när det är för kallt till att  två av dom retar varandra osv. Men det går  inte en enda dag utan att man får kramar av alla 4 eller gör nåt trevlig tillsammans.

Förhållandemässigt gör Ville mig så lycklig att jag mår pyton :), men det betyder inte att vi svävar runt utan kontakt med moder jord. Det kräver en hel del att kombinera 4 barn och 2 heltidsjobb, å jag älskar att det händer grejer, men nog blir jag trött och less jag med då och då och önskar att barnen kan vara som alla andra barn i 5 minuter, å inte som tomten på speed på disneyland, eller att min älskade skift-arbetare fick sova lite mera så han blev piggare.

Allt i allt har jag ett trevlig liv och får umgås med människor jag tycker om, men det betyder inte att mitt liv är en prinsess saga....... tillochmed askungen stöte på bekymmer även efter hon träffte prinsen.

söndag 4 september 2011

Möbler som ska bort

Har en del grejer vi i nte behöver längre. Bilderna är gode dårliga men jag kännde som att orka fixa till det :P
Om ni vet någon som behöver möbler hojta till bara..

Nån gammal 70 talls Tv-benk i två seksjoner 50 kr


¨Går på soptippen om ingen är Antikvarisk interesserad


IKEA soffa typ 200 spenn

Rottring soffor 3+2+1 dynerna ser fan it klok ut ena är även lagat med silvertejp men själva sofforna är stabila tänkte ta 200 för allt


Sängram 120 cm madrassen fölger med men den är ingen skön att ligga på fixas lätt med en övermadrass
200 kr



2 stk golv mattor från IKEA 100 stk


Hörnsoffa den är i riktig gott skick även om den är gammal
200 kr

Jag vet jag kunde städat ur den innan jag fota men som sagt orka....Tv-bänk ingen skador alls 150 kr


Soffbord 50 kr

Svart litet bord, är högt nog till att användes som köksbord i en liten lägenhet 50 kr.



Som sagt känner ni nån student eller någon annan som behöver billiga grejer hojta till...Jag är rätt så flexibel och kan diskutera priset på det mäste av grejerna.

tisdag 16 augusti 2011

WHY GOD WHYYYYY????

Varför måste gammla tanter alltid handla på ICA på dagtid?

Varför måste alla pansjonärer vara på ICA exact samtidig som mig?

Varför upptäcker dom snabbare att kassan brevid blir ledig och hinner fylla kön så det inte är lönt att byta?

Varför incisterar dom på att betala med småpenger?

Varför incisterar tanten i kassan på att dom ska använda sitt ICA kort som dom såklart tappar på golvet och må luta sina stela gammla benskörhets kroppar ned å leta efter d?

Varför behöver pansjonärer allt från blommjord till filmjölk kl halv 10 en tisdag förmiddag?

Varför röker dom alls, dom vet ju att dom behöver visa legitimation alltid vilket tar tiiiiiiid?

Varför hinner dom alltid till kassan innan mig?

Varför kan inte pensjonärer vara artiga å säga "...men lilla vänn ska du bara ha det där lilla packetet med kaffe då kan du gå före mig..."?


Ja jag ska bara ha ett packet kaffe, så unge herr Yngman kan sluta gnälla på mig om att han måste dricka automatkaffe å då kommer han dö en langsam död och d kommer bli mitt fel eftersom jag inte gått på ICA ännu.
Stönn......

måndag 15 augusti 2011

Blir nog att ringa veterinären i morgon

Har just fått resultatet på min sons alergitest. Det visar sig att han har svår alergi mot katt, vilket vill säga att jag inte längre kan ha min Filemon längre.
Att lägga ut annons på blocket eller sätta upp lapper på affären, anser jag som värdelöst.
Vem skulle välga en 11 år gammal gubbe framföre söta små kattungar på 8 veckor? INGEN.
Jag har frågat alla jag känner om dom vet någon som skulle kunde ha en katt, men av nån konstig anledning verkar alla mina vänner känna sin bekantskapskrets så väl att dom pronto kan säga nä tyvär vet jag ingen.
Jag hoppas verkligen ingen av mina venner som har djur havnar i samma situation att dom blir tvungen att avliva sitt djur flera år för tiden.
Filemon är min lilla bejbis och jag är ledsen, jag vet inte om jag orkar ta han själv till vetrinären.
Det som gör mig rasande i den här situationen är att många verkar tycka att det är lämpligt att komma med förslag som att:
-ja det är ju bara att gasa katten
-han kan ju användas som penisfoderal
-du kan ju stoppa han i en hink å lägga på lokket ( jag valde att stänga öronen så jag inte hörde sluten på vad han tyckte jag skulel göra med katten)

Jag vill bara tacka alla mina kolleger och vänner för underbar stöd och goda förslag, men jag ringer nog vetrinären i morgon så han får et värdig slut på livet.
Ok att folk inte bryr sig eller ids engasjera sig, det kan jag köpa, det är trots allt min katt och mitt ansvar.

onsdag 27 juli 2011

Mördat i Norge eller mördat i Afganistan ....vem bestämmer vad som är värst??

Jag blir lite fundersam när det kommer till uttalanden från många ang. tragedien på Utöya i Norge.
"det är så meningslöst"...när är det värdefullt att mörda en annan människa?
Jag skulle då säga aldrig.
Sen är det ju att jag har fått fråga om hur jag tar allt det här.
Jag kan ju tacka så mycket för omtanken, men det är ingen personlig tragedie for mig.
Det är inte värre for mig än för någon annan som inte var där eller inte känner någon som var där.
Det är ingen större tragedie att det händer i Norge än om det hade händt i Afrika eller USA eller Australien eller var som hälst i värden.
Jag har inte gått med i någon tänd ett ljus grupperna på FB...varför?? ja det vill ju inte precis få dom som är döda tillbaks eller hur...
Det jag egentligen vill fram till är att det är ingen större tragedie att en norsk 15 åring blir mördat än att en afganistansk 15 åring blir mördat.
Dom två har exact samma värde Och det är exact lika värdelöst.
Om man hör på nyheterna att en bomb har mördat 80 sivila i afganistan tänker dom flesta usj vad hemskt...sen tänker dom inte nå mere på det ....
Inte ser man hellre att den muslimske sjölmordsbombarens mamma får en egen stödgrupp på FB om att det inte är hennes fel att hennes barn har tilta över.
När tragedier som 9/11 och Utöya händer i den vestliga värden, kommer det värkligen tydligt fram att människor har olikt värde.....

tisdag 26 juli 2011

Sommarens band

Börja om att jobba i går, och efter den sommaren jag har haft sög det riktig riktig hårdt.
Bloggen har haft semester den med men jag har som inte hunnit blogga...jag har inte ens varit hemma.
Det har varit den bästa semesteren någonsin och vi har hunnit se 21 band live så långt i sommar (blir någon fler fredag på PDOL)
Listan kommer här nu innan jag glömmer bort vad vi faktiskt fått med oss, sen ska jag lägga ut kort från i sommar och blogga lite mere om det.



Vietcong Pornsurfers
Desert
Billion Dollar Babies
Raubtier
Entombed
Sabaton
Pömpbolaget
Grave Digger
Dream Evil
Helloween
Dökött
Iron Maiden
Metallica
Megadeth
Antrax
Slayer
Graveyard
Kvelertak
InFlames
Mustasch
Slipknot
Airbourne

onsdag 6 juli 2011

Att åka bulle i Göteborg

Dom säger faktiskt så här i södra Sverige....inte Taxi utan Bulle.
Vi har som sagt varit i Göteborg hela helgen och varit på Iron Maiden och Big4, en upplevelse jag kommer leva länge på i mörka vinterkväller.Det var helt jävla awesome och jag kommer inte tveka med att åka näste gång jag får möjligheten till det.
Konsären i sig var minnesvärd nog, men så kommer vi till att åka bulle i Göteborg.
Hjälpes mig jag förstår inte hur en taxichaffis kan va mer yr i skallen ....och inte bara en gubbe utan 3 stk.
Fredag på väg in till Ullevi beställde vi Taxi till Kärralund Liseberg Camping, det kom ingen taxi men vi såg en på avstånd som virra runt i rundellen en 3-4 varv innan den försvann. till sist gav vi upp och huka en villkorlig taxi så vi tog oss dit.
Efter konsären skulle vi tillbaka till campingen och ände upp på Delsjön Liseberg camping. Taxi chaffisen stod å flaxa med armarna å skrek "d-e-rätt-d-e-rätt" D E FEEL sa vi. Efter en god del " D-E-Rätt-D-E-Fel" fick vi han att sätta på GPS'n och köra oss till rätt camping. På vägen dit försökte han att hämna sig på bilen med att mosa den över fart gupparna så det small i dämparna bak.
MEN...även med GPS'n inkopplat och 4 passagerar i bilen som skrek stanna här nu kör du för långt ignorerade han GPS pilen och oss och fortsatte  förbi campingen......
Söndagen tog vi spårvagn in till BIG 4, efter konsären sprang jag och Ville iväg och hoppa på en spårvagn tillbaka igen vi hade som tröttnat på att leka med livet i en taxibil. Dom 3 andra chansa igen och tog taxi.....vilket dom inte skulle gjort.
Taxin stod på gasen in i rundellen och pressa bilen över i nästa fil utan att blinka. Bilen bakom tuta, och chaffisen skrek JÄVLA IDIOT och stod på gasen ännu mer.
Det han inte hade sett var att det var en polis bil, så han blev stoppat. Inte känner dom sin egen stad och inte kan dom trafik reglerna.

Jag vill komma med ett inständig önska till alla som kör Bulle i Göteborg.......Stoppa tillbaka taxi licensen ni  hittade i Cornflex packetet och släng det innan det går med levande liv.

onsdag 15 juni 2011

En hyfsad bra dag får man säga

Har väl varit en hyfsad bra dag i dag.
Starta eftermiddagen med att göra läsk drinkar åt barnen som satt ute å sola sig då jag gjorde middag.




Dom blev jätte glada och tyckte det var riktigt mumsigt.

Sen kom min Malin och hennes barn å alla 4 lekte jättefint, var inte ens tilllöp till bråk mellan några av dom.
sånnt blir man glad av.

jag och malin satt bara å surra på verandan :)

Saknar Ville å tjejerna hemskt mycket men ser dom ju på fredag :)
Magnus rita en ritning åt mig, han är ju värsta krigs konstnären :)

söndag 12 juni 2011

Mina små sötnosar

Har just avslutat ett par månaders jobb med att sortera och radera bilder som har tagits dom senaste 11 åren, och jag kan inte låta bli att fundera på vem det var som snodde mina små sötnosar och vem dom två stora barnen som bor med mig är
Sunniva 3 år

Magnus 1 år

måndag 6 juni 2011

Några kort från Falun 2011

Rockstad Falun 2011
Vokalisten i Billion Dollar Babies
Raubtier entrar scenen " tjenare mas-jävlar"
en del av publiken som väntar på Sabaton


Dream Evil "to be or not to be "
Helloween


Rockstad Falun 2011






Egentligen har jag svårt att hitta ord som beskriver exact hur grymt bra helgen har varit, man sitter kvar med så många inntryck att det är svårt att sortera ut dom å få dom ned på "papperet", men jag ska då försöka ändå.Våra tältgrannar tyckte vi var knäpp i huvudet som  körde totalt 160 mil tur/retur,men jag lovar det var värd var enda mil.
Vi starta ned mot Falun torsdag förmiddag, underbart väder och vi var båda taggat och klar till en helg fyld med hårdrock och öl.
Ungefär 5 mil från Falun vid Näsbysjön hitta vi en rastplats vars vi krächa några timmar på natten innan vi fortsatte mot Rockstad Falun 2011.
Det är bara 2. året dom kör 2 dagars festival, men jag måst säga att arangemanget var hel grymt, allt bara flöt på hela helgen.
Vi satt upp tältet och bestämte att en sväng till bolaget och apoteket efter öl och solfaktor 30 var en nödvändighet.....ungefär en timme efter var vi tillbaka på festival campingen med öl.....och bandana...solkrämen hade vi givetvis glömt, vilket straffat sig senare på kvällen. Jag lovar jag är så solbränd att det gör ont bara tyget i tröyan nuddar i huden.
Fredag började med att vi såg Vietcong Pornsurfers
Taightare trommis skal du leta länge efter, sen tror jag dom kommer slå igänom rätt stort fannts potensiale i massor.
Sen såg vi Desert, Billion Dollar Babies, Raubtier, Entombed och Sabaton. Dagen blev avrundat med en öl utanför tältet med Pömpbolaget i bakgrund. Jag small av som en klubbat säl, Ville å andra sidan hade svårt att sova pga dårlig ljudisolering i tältduken.
Lördag vakna vi alldeles våt av svette...jag är säker på att det var ungefär 1000 grader varmt i tältet.
Vi bestämte oss för att leta reda på lite mat, solkräm och vätskeersättning som prio 1 och sen slöa på campingen till kl 1700. Vi slöa och mysa och grogga helt till kl blev 19 därför att vi missa tiden fullständig. Därmed gick vi misste om Van canto och Scar Symmetri. Några tält ifrån oss satt en hög med folk och spela nån sort öl spel. Jag som hör dårlig hörde inte helt vad dom skrek och fölgande samtal blev resultatet:
Jag: hörru Ville...varför sitter dom å skriker Rövknull om och om igen där borta ...??
Ville: Dom skriker inte rövknull utan Ölknull.
Jag vet fortfarande inte vad Ölknull är men dom skrek det nonstop från fredag helt till vi lämnade campingen söndag morgon.
Inte är det lätt alltid att skaffa mat när man är på festival hellre så då det kom en tjej på hest ridande förbi campingen var det en kille som ställde upp sig å skrek HAMBURGARE, å jag såg för mig alla på campingen utstyrt med kniv och gaffel gå loss på den stackar hesten. Personli hygien är en annan 5`a, ingen duch på 4 dagar och den enda formen for personlig hygien kom iform av våtservetter då och då. Ville påstod att hans fötter stinka, jag kände då inget vilket kan bero på att jag stank så jävlig själv och vi var överens om att brinna underkläderna istället för att tvätta dom.
Iallafall på lördag fick vi med oss Grave Digger, Dream Evil, Helloween och början av Dökött.
Vi satt på gräsmattan å småfrös och skratta åt dökött som sang om att han inte kunde köra bil och yoghurt ville han inte ha för han hade fingret fast i ett järnrör....jag ska verkligen kolla upp låterna Och texterna till Dökött för mer skrattretande än så blir det inte.
Sen hade dom en kock som sprang med pizza rund på scenen och försökte sig på lite stagediving. Från där vi satt såg det ut som han försvann rakt igänom folkmängden, men jag tror d gick bra med han för han kom då upp på scenen igen efter ett tag.
I helgen är första gång jag har förbandat att jag sover så tungt...jag skulle kunde sova igenom en atomkrig vilket gör att jag går misste om allt. Ville däremot gav mig rapport på morgonen. killarna i granntältet kom hem efter jag somnat. han ene gick å la sig och han andre hade nån unfinnish business med en ölburk, så han satte sig å lira gitar och sang utanför tältet....plötslig blev det tyst, och en kar kom springande "WOW jag såg vilken akord du spela när du sov helt där borta från". Nån timme senare gick dragkedjan på våran tält upp och en karl kom trillande in..."du bor inte här " var meddelande han fick.
Jag vill bara säga att jag rekomenderar Rockstad Falun på det varmaste och vi ska tillbaka dit om ett år.
I första hand ska vi invänta Iron Maiden och Big 4 1 och 3 juli.
Tack älskling för att du hacka på och tog mig med dit då jag föreslog det i vintras:)






söndag 22 maj 2011

alla har en fritidssyssla

Alla har en hobby eller en sport eller någonting dom håller på med. Jag har ingen....möjligen beror det på att jag har problem med att samla mig om en grej.. Sitter å funderar på att leta reda på nåt ritkurs. Jag vill jättegärna bli riktig riktig duktig på att rita och måla som min mamma, men jag lyckas dårlig med det. Jag har ritat några grejer å inte är dom speciellt bra men förmodligen finns det hopp så en början är d iallafall.

Magnus ville ha en drake ojamna linjer och skuggingen suger men det duger för en grabb på 7 år :)







Som sagt jag behöver nån kurser eller nåt så om någon skulle veta av nåt så hojta gärna till

tisdag 17 maj 2011

Hemlängtan ....JAG VILL HEEEEMMMMM....



En gång i året blir jag riktig patriotisk.
Endast en gång i året får jag hemlängtan.
Dom 364 resterande dagar älskar jag att bo här jag bor,
men just i dag.....
Jag sitter på jobbet å tycker synd om mig själv, inte köper som glass åt mig
jag har inte sett en enda korv och ballonger finns inte.
Enda jag har är hela 4 norska flaggor i olik storlek i min omedelbara närhet.
Just i dag vill jag HEEEEEEEEEMMMM :(
HURRA FOR 17. MAI.

tisdag 10 maj 2011

Så är d ;)


Love has nothing to do with what you are expecting to get, it’s what you are expected to give
 which is everything.

onsdag 4 maj 2011

Min generations rullatortanter



I morse jag kom till jobbet blev jag vittne till värsta rullator racet utan för jobbet. Två gamla tanter med var sin identiska rullator i full speed mot Rådhustorget. Nu vet jag ju inte om dom tävlade eller bara promenerade, men jag är säker på att jag så tävlingsinstinktet där i ögonen på dom. 10 meter bakom kom en karl i något jag är säker på var en trimmat uppgraderad version av en rullatormoped eller vad dom nu heter. Han bara gena förbi tanterna med en inbiten min i ansiktet å jag tänkte " karlar ska då alltid överdriva...."

Sen tänkte jag att det är väl dags för mig att få ordning på träningen igen, börjar bli 6-7 månader sen jag ens har tagit i mina hantlar, om man då inte räknar dom gångerna jag har lyft undan dom för att dammsuga.
Kände mig lite tjock i morse och började tänka på olika modeller av byxor, och att jag förmodligen skulle haft några som gick över magen och helt upp i midjan.( nej jag är inte gravid, jag har månatliga issue och åt förmodligen för mycket till frukost i dag)

Det var då jag började fundera....generationen före mig, dvs min mamma och hennes polare, gick ju alltid i byxor som gick helt upp till midjan, vilket jag har intryck av att fortfarande är mode för tanter ala 50+......min generation har byxer som slutar på höftbenen och även inte alltid går helt upp dit.......hur kommer min generation rullatortanter att se ut?
byxor som är så taighta och låga i livet att dom rosa stringtrosorna syns, bar mage, tatuerad och piercad med hår i alla regnbågens färger och nitarmband......
Jag bara säger stackar våra barnbarn som kommer vara vittne till det här......

tisdag 3 maj 2011

What if people bought cars like they buy computers?

What if people bought cars like they buy computers?


General Motors doesn't have a "help line" for people who don't know how to drive, because people don't buy cars like they buy computers - but imagine if they did...


Helpline:
"General Motors Helpline, how can I help you?"
Customer:
"I got in my car and closed the door, and nothing happened!"
Helpline:
"Did you put the key in the ignition and turn it?"
Customer:
"What's an ignition?"
Helpline:
"It's a starter motor that draws current from your battery and turns over the engine."
Customer:
"Ignition? Motor? Battery? Engine? How come I have to know all of these technical terms just to use my car?"


Helpline:
"General Motors Helpline, how can I help you?"
Customer:
"My car ran fine for a week, and now it won't go anywhere!"
Helpline:
"Is the gas tank empty?"
Customer:
"Huh? How do I know?"
Helpline:
"There's a little gauge on the front panel, with a needle, and markings from 'E' to 'F'. Where is the needle pointing?"
Customer:
"I see an 'E' but no 'F'."
Helpline:
"You see the 'E' and just to the right is the 'F'."
Customer:
"No, just to the right of the first 'E' is a 'V'."
Helpline:
"A 'V'?!?"
Customer:
"Yeah, there's a 'C', an 'H', the first 'E', then a 'V', followed by 'R', 'O', 'L' ..."
Helpline:
"No, no, no sir! That's the front of the car. When you sit behind the steering wheel, that's the panel I'm talking about."
Customer:
"That steering wheel thingy -- Is that the round thing that honks the horn?"
Helpline:
"Yes, among other things."
Customer:
"The needle's pointing to 'E'. What does that mean?"
Helpline:
"It means that you have to visit a gasoline vendor and purchase some more gasoline. You can install it yourself, or pay the vendor to install it for you."
Customer:
"What? I paid $12,000 for this car! Now you tell me that I have to keep buying more components? I want a car that comes with everything built in!"


Helpline:
"General Motors Helpline, how can I help you?"
Customer:
"Your cars suck!"
Helpline:
"What's wrong?"
Customer:
"It crashed, that's what went wrong!"
Helpline:
"What were you doing?"
Customer:
"I wanted to go faster, so I pushed the accelerator pedal all the way to the floor. It worked for a while, and then it crashed -- and now it won't even start up!"
Helpline:
"I'm sorry, sir, but it's your responsibility if you misuse the product."
Customer:
"Misuse it? I was just following this damned manual of yours. It said to make the car go to put the transmission in 'D' and press the accelerator pedal. That's exactly what I did -- now the damn thing's crashed."
Helpline:
"Did you read the entire operator's manual before operating the car sir?"
Customer:
"What? Of course I did! I told you I did EVERYTHING the manual said and it didn't work!"
Helpline:
"Didn't you attempt to slow down so you wouldn't crash?"
Customer:
"How do you do THAT?"
Helpline:
"You said you read the entire manual, sir. It's on page 14. The pedal next to the accelerator."
Customer:
"Well, I don't have all day to sit around and read this manual you know."
Helpline:
"Of course not. What do you expect us to do about it?"
Customer:
"I want you to send me one of the latest versions that goes fast and won't crash anymore!"


Helpline:
"General Motors Helpline, how can I help you?"
Customer:
"Hi! I just bought my first car, and I chose your car because it has automatic transmission, cruise control, power steering, power brakes, and power door locks."
Helpline:
"Thanks for buying our car. How can I help you?"
Customer:
"How do I work it?"
Helpline:
"Do you know how to drive?"
Customer:
"Do I know how to what?"
Helpline:
"Do you know how to DRIVE?"
Customer:
"I'm not a technical person! I just want to go places in my car!"

onsdag 20 april 2011

Glad Påsk till er alla

I eftermiddag sprang barnen ut å hämta in ris som dom pynta.


Dom var jätteduktiga och köket såg ut som ett katastrofområde då dom hade pysslat klart, precis som det ska vara. För det är ju trots allt en tradisjon att sätta fjädrar i ris här i sverige.


I dag fick vi även Påskägg på jobbet, mumsigt :) fast jag har inte öppna det ännu. Tänkte jag skulle dela med mig till Ville så kan vi sitta å mumsa choklad i smyg när barnen har lagt sig :)


Fast i morgon blir det ut på jakt efter godis att fylla i äggen till barnen.

Önskar er alla en glad påsk å slänger på ett kort av en kyckling.


(grillad) Påsk kyckling


Man ska inte fuska på väg till blåkullan



Sen lönar det sig alltid att vara äldst



tisdag 19 april 2011

Min stora grabb

I går firade vi födelsedag här i huset. Magnus fyllde 7 år. Jag hade bakat dagen innan och Sunniva och Ängla fick pynta tårtan.

Magnus fick många fina presenter å det var trevlig för oss alla.


Sen hade jag köpt ballonger på lekia för att göra ballong djur av. 3 av 25 stk överlevde alla dom andra sprängdes innan vi lyckades blåsa upp dom. riktig skit kvalite på ballonger från Lekia i staden. kommer inte köpa där flera gånger.

 Kicki var duktig och lyckades göra en ballong blomma


Efter mycket strul lyckades då jag få ihop en ballonghund.

Vill bara tacka alla som kom och gjorde det till en fin födelsedag för min son :)

G-Punkten hittad

Efter lång tids sökande hittas G-punkten till slut

måndag 18 april 2011

Gamla tanter är värre än terrorister

Lions hade loppis på Nolia i helgen igen. Jag måst alltid dit å kolla vad som finns och om jag får fyndat. å visst fick jag det. Hittade en väska som jag betalade 20 spänn för och en sängbräda med ben till 40 spänn, så nu blir det frukost på sängen för alla mina älsklingar.
Lions loppis är som att gå gatlopp. Man får som åma sig mellan alla galna människor som har fullständig panik med att inte få fyndat.
Gamla tanter är värst. jag skulle hellre stått ansikte mot ansikte med en ferdigutbildad terrorist än en gammal tant på loppis.
Dom har värdens spetsigaste armbågar som dom trycker in i midjan på den som har sån otur att vara i vägen. Sen tror jag dom tar sats några meter bort och springer in i kön som en murbräcka så man studsar iväg. Efter 15 minuter på loppis hade jag fått sången " som en boll kommer jag tillbaks till dig" på hjärnan, vilket iofs inte är så konstig eftersom det var precis det jag kände mig som.
Nu kan man som tycka det var dumt att åka dit kl 9 på lördag morgon när dom öppnar för då är det mest folk där som ska fynda, men jag tycker inte det spelar roll vilken tid man åker dit. Piteå har nog med galna invånare till att fylla ishallen på Nolia från 9 på morgonen till 15 på eftermiddagen.

onsdag 13 april 2011

Dissar Big Brother

Möjlig jag är lite dum och ovetande nu, men jag fattar inte charmen med Big Brother....typ alls.
Vad är det som är rolig med att se en hög med folk supa sig fulla och göra bort sig, det kan man då göra på krogen eller hur.
Sen är d ju sex under täcket i ett mörkt rum. Är det inte lättare att bara smälla på en porr film om man vill se sex på tv?
Jag tycker hela projektet är en tragedi. jag erkänner att jag har sett lite på Big Brother själv å är inte insatt i vad som försig går nu.
Jag har ingen som helst clue om vem som är med, detta endast för att jag ignorerar stenhårt allt som blir skrivit om det i tidningen. Förra gång jag såg Big Brother var väl i 2000 och det är en erfarenhet jag inte vill uppleva en gång till.
Själv tror jag aldrig jag skulle palla av att vara i Huset. Jag behöver få gå naken hemma om jag vill eller peta mig i näsen eller sitta på toa å bajsa i fred. Jag skulle nog vara en förstoppad-neurotisk-psyko-kärring efter 2-3 dagar.
Jag tror man måste ha ett enormt behov för att exponera sig själv om man går med på ett sådan projekt. Jag har hört om  folk som faktiskt är villig att betala för att ha möjligheten att kolla på det här 24 timmar i dygnet,OMG...jag har svårigheter att hitta ord.

tisdag 12 april 2011

Beter mig som ett litet litet barn

Beter mig som ett litet litet barn då och då.
I går var det dags för årets första mjukglass....mjukglass till middag funkar alldeles utmärkt. Lösvikthuset i Ö-byn har jättegod mjukglass, så vi promenerade dit. Tjejen i kassan frågade om det skulle vara någon topping eller strössel på mjukglassen...
Hehe..jag har ett motto i livet.." Man kan aldrig dampa för mycket med choklad"
Jag klistra på mig mitt största flin å frågade kan jag få båda....snäääällla.
jomen nu går det för sig tyckte som hon. först hade hon chokladsås i botten, sen glass, och till sist chokladströssel.


Så fick jag flachat med mina eminente skills i Paint också (Lene 5 år)


Så ser hon plötslig på mig å frågar "vill du ha mer chokladtopping på toppen av det här igen"
Jag svär att jag var på väg att gå i fullständig upplösning.
Mjukglass från Lösvikt i Ö-byn är att rekommendera på det varmaste, bästa glassen jag har ätit :)

måndag 11 april 2011

Dom sista 3 bilderna på listan.



Kommer säkert inte som någon stor överraskning på någon egentligen.
Bild 8  En person som jag saknar...alltid när jag inte är med han
Bild 15 En person som jag vill vara med....
Bild 30 Någon du aldrig kommer släppa taget om....you´re stuck deal with it ;)





Som vanlig har jag varit oskicklig å snodd ett kort på FB så får vi hoppas det inte straffar sig allt för hårt ...heheh









1a bilden: Någon du umgås väldigt mycket med.
2a bilden: En bild på dig själv.
3e bilden: En bild på någon i din familj.
4e bilden: En bild på en konstig tid i ditt liv.
5e bilden: En gammal bild på dig själv.
6e bilden: En bild på dig och en vän du inte varit med på länge.
7e bilden: En bild som du aldrig lagt upp.

8e bilden: En person som du saknar.
9e bilden: Någon i din släkt.
10e bilden: Någon du tycker är väldigt snäll.

11e bilden: En person du kan berätta allt för.
12e bilden: En bild på din vardag.
13e bilden: Du och någon klasskompis.
14e bilden: En bild som påminner dig om gamla tider.

15e bilden: En person som du vill vara med.
16e bilden: En bild på dig själv.
17e bilden: En ovanlig bild.
18e bilden: En bild på din fritid.

19e bilden: En person som är snygg.
20e bilden: En bild på dina närmaste.
21e bilden: En person som alltid ställer upp för dig.
22e bilden: En bild på en tid du saknar.
23e bilden: En bild från i somras.
24e bilden: En bild som gör dig glad.

25e bilden: En person som alltid gör dig glad.
26e bilden: Någon/några som du alltid har roligt med.

27e bilden: En bild som du alltid skrattar åt.
28e bilden: En tokig bild.
29e bilden: Den nyaste bilden på dig själv.

30e bilden: Någon du aldrig kommer släppa taget om.

fredag 8 april 2011

Bild 27/30,28/30 och 29/30

27: En bild som du alltid skrattar åt.

Hittade den på FB för ett tag sen en av mina kompisars kompisar hade lagt ut den. som tur är har jag ännu ingen vänner som pratar om doms avföring på FB, men det är mycket sant i bilden. Varenda dag blir det lagt ut på tok för många värdelösa statusuppdateringar på FB.

28:En tokig bild. 



Bilden i sig är kanske inte så tokig men vi ser inte ens lite normal ut. Kortet är tagit på Kalles på en personalfest här för drygt ett år sen. Lasse tyckte att Henke ser ut som Norpan, råttan i Dr Snuggles...jag ser bara ut som en helt alminilig mental pasient på rymmen från nån sort institution..Fast jag ser ändå betydlig friskare ut än Henke.


29: Den nyaste bilden på mig själv.


En "jätte spännande" bild av mig tagit med web kameran för ungefär en vecka sen....vilket påminner mig att det är dags att börja fota lite igen.