söndag 30 januari 2011

Herregud vilken unge hahahaha

Vaknade innan barnen i morse, på en söndag, det händer inte ofta.
Inte tror jag barnen var speciellt nöjd med det hellre eftersom dom inte kunde vara "påhittig" innan jag vaknade...hehehe.
Fint väder var det iallafall och vi bestämde oss för att gå i skogen å grilla oss en korv.
Jag kilade iväg på affären å handlade det nödvändiga typ korv, marshmallows, keks och mjölk till den varma chokladen.
Sen trampa vi iväg oss mot lill-skogen.
Mitt i skogen börjar mitt dårliga lokalsinne å träda i kraft.
Sunniva var på väg att svänga av scooter leden men jag ropade till henne att det var bättre att gå rakt fram.
Fick frågan om jag var säker på det, jo tyckte som jag. Så vi fortsatte, efter en bit kom vi till en korsning å sunniva frågade vilken väg vi skulle gå......ööööhöhhhh....var allt jag lyckades kläcka ur mig......snyyyygt mamma, vi skulle lyssnat på mig sa hon. Vilket jag var överens om.
Magnus var som en liten soldat framför oss, han marscherade i takt 1-2-1-2-1-2-1-2 sen vänder han på sig å plaffar ned mig och sunniva med ett låssas automatvapen.
Vi fortsatte ett tag till och änder upp intill E4, Då tyckte jag att vi bara skulle gena igenom skogen, men sunniva tyckte vi skulle gå 2 meter längre fram å fortsätta efter scooterleden (vad då scooter led jag såg ingen).
Nog en gång lyssnade jag inte på min dotter å trampa oss igenom skogen, snön hållt barnen men jag sank till knäna på vart enda steg.
efter 30 meter såg jag scooter leden .....hon hade rätt nog en gång.
Jaja extra gratis träning säger vi då.
Till sist kom vi då fram dit vi skulle å fick grillat båda korv och marsmallows, för eld kan jag göra.
Sunniva sa att nu fick jag faktiskt lyssna på henne när vi skulle tillbaka, vilket jag snällt gjorde.
Hon lede oss snabbt ut av skogen på no time at all.
Sen sa hon åt mig "mamma jag såg att du försökte gå åt vänster där nere, vad duktig du var som följde efter mig" hahaahahaha unge....
Jag är iallafall glad hon inte har ärvt mitt lokalsinne, men nu vet jag ....med henne kan jag alltid vara säker på att hitta dit.
Dagen i dag har så långt iallafall varit mycket bättre än gårdagen, enda skåret i glädjen är att jag måste lämna dom ifrån mig i dag....men om en vecka har jag dom tillbaka :)

lördag 29 januari 2011

Inte alls min dag i dag

å jag bara myser ihjäl mig snart...morrrr....har INTE min dag i dag. Someone make me happy.
Vaknat i morse bara sådär mellan nöjd.
Sen har det egentligen bara gått i rak nedförsbacke.
Städade i förrådet, vilket var ingen rolig alls.
Försökte övertyga Magnus att det var en bra ide att gå ut å göra en snögubbe.
Jag fick han med mig ut endast för att upptäcke att det var skarsnö ovanpå kramsnön och inte möjlig att göra någon snögubbe.
Då blev det affären för att köpa lördags godis.
Sen lyckades jag äntligen få min dotter hem, vilken jag inte har sett sedan jag levererade henne på skolan kl kvart över 7 fredags morgon.
Efter vi hade ätit pizza tänkte jag att nu ska jag göra mig en kaffedryck, det kanske får mitt humör att eskalera lite iallafall. Jag var nästan klar med den,, så klantar jag mig å puttar till glaset så all kaffet rinner under Microen och sedan ned på golvet.
Torkar upp all kaffe å börjar om.
Blir upptagen med att hjälpa Sunniva och Dennis med bakande och glömmer mjölken jag håller på att värma i micron.
När jag vänder mig igen har mjölken kokt över och svimmar runt på botten av micron.
Men gud förbannat att allt ska vara så svårt i dag.
Torkar upp och börjar om för tredje gång för kaffedryck ska jag ha.
Jag tror inte jag har skrattat en enda gång i hela dag vilket är ovanlig till mig att vara.
Nu ska jag spendera resten av kvällen på att muttra, så hoppas jag morgondagen blir bättre.

torsdag 27 januari 2011

köra ifrån vem som hällst i en gammal liten Lada

Hade en liten samtal på jobbet i dag, ang kamror, om folk som köper kamror för en halv million kronor sen vet dom inte hur dom ska använda d. Dom är som mig som inte helt förstår det där med ISO och bländeröppning å sånna grejor. Skillnaden på mig och dom är att dom har utrustning som är 496 000 kr mer värd än vad jag har, min fördel är att jag har automatik läge på min kamera, vilket inte finns på proff utrustningen, vilket igen gör att jag kan ta bättre bilder.
Det här fick mig att tänka på hur upptagen många är av utrustningen.
weel I*ve gott news for you.....utrustningen är VÄRDELÖS om man inte kan använde den.
Man blir inte bra på att åka skidor bara för att man har dyraste skidorna, man får inte bättre bilder om man har det dyraste kameran, har man stort huvud betyder det inte nödvändigvis att man är mer intelligent...ni fattar var jag vill med det här.
Därför stör det mig lite när jag läser annonser på blocket som säger "full hockeyutrustning bästa på marknaden använd en gång storlek 7 år"....men alltså många föräldre tror tydligen att skillsen ligger i utrustningen, vilket provocerar mig lite. vad lärar egentligen ett barn av det här?
Hur stort och mäktig utrustningen än är (hehe) hjälper det så jävlig lite om man inte har läst manualen och vet hur man ska använda det.
Jag slår vad om att jag skulle kunde köra ifrån vem som hällst i en gammal liten Lada, med en hand på ryggen och vänsterfoten på instrumentbrädan.




och med det menar jag inte att JAG kunde gjort det, jag menar bara har du Skillsen klarar du dig utan utrustningen.

onsdag 26 januari 2011

Storstädar och gör mig av med grejer

Då och då tar jag beslut jag ångrar i efterhand.
Storstäda...huva..
Jag fick för mig i går att nu var det dags, det ser inte så värst ut på ytan, öppnar man däremot en garderob eller skåp eller byrålåda måst man ha backup med sig ifall man blir attackerad.
Har hört att man aldrig ska bege sig in på en bråttsplats ensam, å det ser verkligen ut som värsta bråttsplatsen...i alla skåp.
Jag han städa i 4 garderober i går och ett skåp. Jag upptäckte att jag har 14 svarta klänningar och 3 kavajer....jag visste om att jag hade 1 kavaj , men 3...?
Sen fick jag slängt 5 plastkasser med skräp, vilket känns bra så helt värdelöst är det inte.
Jag hittade skruvmejslar och bormaskiner och verktyg över allt, så nu blir det en sväng till Gubbdagis å köpa en verktyg låda kan inte fortsätta att ha verktyg sprid över hela lägenheten.
Jag har på tok för mycket grejer, några är it lönt att sälja, andra vill jag inte sälja och andra igen är bara att slänga.
Jag ska börja med barnens rum i dag så dom får vara med å se vad dom vill behålla och vad dom vill slänga.
Har köpt soffa åt dom så dom kan se film på ett behaglig sätt på lilltv'n på doms rum.
Nu måste jag bara hitta ett sätt att få hem soffan på, går som inte att ta den under armen med sig in på bussen, har jag inte blivit stämplat som knäpp förut hade jag då blivit det då.
Jag ska göra mig av med en utdragbar barnsäng, ett ritbord, 4 barpaller från IKEA, Två häng gungor, en 3 säters rottring soffa + en fåtölj, en tjock dator monitor och säkert mycket mer som jag inte kommer ihåg just nu.
Säg till om någon behöver.

måndag 24 januari 2011

ZZZZzzzzzzz

Jag ska inte klaga... dagen har varit bra i grund och botten, men ändå går man å smådepper.
Jag kommer skylda på att det är vinter å förtränga alla riktiga anledningar till det.
På väg hem från jobbet försökte jag ringa min dotter för att säga till att hon skulle klä på sig å gå till lill-fritte för att jag var på väg, men hon hade glömt mobilen hemma.
jaja tänkt jag då får jag gå förbi stor-fritte sen till lill-fritte och sen hem, men pga min underbara dotter behövde jag inte det.
Då jag kom till skolan stod dom å väntat där bussen stannar.
Dom skulle överraska mig, vilket betyder att jag sparade in en halvtimme i dag och fick spendera en halvtimme längre med mina barn i dag.
Efter middagen struntade jag i disken och spela " flugan i soppan" med barnen, hur mycket  jag än önskar det kommer disken stå kvar till jag tar den. Sen kom malin och barnen och dom tog snören och förvandlade  hela lägenheten till ett säkerhets område med laserstrålar på kors och tvärs.
Nu har jag läst åt magnus och fått han i säng. nu ska jag bara kila ned i tvättstugan innan jag läser åt sunniva å får henne i säng.  Misstänker det blir tidlig kväll på mig med.ZZZZzzzzz....

Jag är värdelös

Dagen i dag starta egentligen bra, min son hade kommit ned i min säng under natten å ville ligga å prata lite i sängen innan vi steg upp. Barnen var underbart duktiga och Sunniva fick mig att skratta på väg till skolan. "mamma någon seeeeer på dig" vem undrade som jag "zoom zoom" svara hon då vilket är hennes alter ego...Iof inte så rolig, men om man lägger till hennes kropps språk blev det hysteriskt roligt.
Sen då jag kom till jobbet fick jag värdens läge att mail-rape Andreas, ett läge jag självklart utnyttjade.
Men jag kände i morgest att jag blev tvärless vinter, kyla och mörkret, i dag är verkligen läge för goda nyheter.
Jag längtar riktig riktig mycket till sommaren, vilket påminner mig om roadtrips jag var med om förra året.
Jag har världens sämsta lokalsinne, vi hade varit i finnland, då vi kom över på rätt sida av gränsen igen skulle vi ha lite käk innan vi starta hemåt. Vi tänkte vi kunde ta med lite kaffe på vägen å jag sa att men då stannar vi bara förbi macken på väg hem, å peka i den riktningen jag kände att Pite låg i.
Men nej Pite låg åt andra hållet, då jag neka för d fick jag besked om att luta mig åt sidan å kolla skylten med Finnland på.
Det tog ungefär 2 år innan jag kunde peka rätt på byxtorget inne från jobbet.
Jag har giltig ursäkt, jag är van vid att orientera mig efter fjäll och hav....här är d flat.
I Norge har man alltid en stup brant fjällsida på ena handen och havet på andra, när man ska hem är d bara att byta plats på hav och fjäll så är d klart.
Sen har jag en episod då jag skulle skjutsa en kompis till kallax. På väg till kallax körde han eftersom det var hans bil, men jag håll stenkoll på vägen så jag skulle lyckas hitta hem igen sen....trodde jag...
Micke surra på i bilen....å sen svänger du bara där å då kommer du rätt......
Det är inte bara att svänga, man måste ju komma ihåg vars man ska svänga också.
Jag sikta in mig på Antnäs för där hade jag iallafall varit förbi 2 gånger förrut.
jag körde och körde och körde och tänkte hur långt var d dit egentligen...plötslig kommer skylten med Älvsbyn/Pite ...Yes tänker jag nu är jag nära.
Plötslig kommer ett nytt skylt...Älvsbyn...?... vars fan tog Pite vägen.
Jag ser en liten smal väg som går åt vänster, men bra då kör jag upp där, d är säkert en trafikplats så jag kan orientera mig. Jag tvärvänder bilen...Sen kommer skylten som får mig att förstå att här är ingen trafickplats utan vägen går rakt upp på E4.
ÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ vars var jag på väg ? Pite eller Lule, nåja vi får väl se tänkte jag, jag har full tank på bilen och ska inte vara på jobb för om 12 timmar.
Men jag var på rätt väg, oi vad jag kände mig duktig då.
Det är inte bara det här jag är värdelös på. Det finns en grej jag är ännu sämre på. Datum....Jag har ingen siffra på hur många gånger jag har fått smörja ordentlig för mamma för att jag glömt bort hennes födelsedag. Jag kommer inte ihåg sånna här grejer. Då jag hade varit gift i 1 år, kom jag ihåg att vi hade haft 1 års bröllopsdag en vecka för sent. Jag tror d tog 4 år innan jag lyckades gratta min x-man på dagen hahaha. Jag har så svårt att komma ihåg sånna här grejer, vet inte hur många gånger jag har varit igenom sånna här episoder...."vet du vilken dag d är i dag?"....ööööhhhh... Måndag..? eller.."det är min FÖDELSEDAG" ...Shit..:S.... Jag vill med detta säga att det är inte för att d inte är viktig, det är inte för att jag inte bryr mig, det är för di jag har så mycket annat att tänka på att jag filtrerar bort en massa. sen säger jag lika gärna först som sist, GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN PÅ FÖRSKOTT TILL ALLA JAG KÄNNER, å det här gills för resten av året, å nu kan ingen komma å säga att jag inte har ansträngt mig.

torsdag 20 januari 2011

Första gången

okeeeej...då hade man varit å sett Lule spela live för första gång.
Då vi kom dit tänkte jag fan va coolt, hit ska jag ta med barnen.
sen var d ju sånn vanlig show när spelarna kom in å jag var som en liten unge å bara satt å flina.
Helt plötslig börja dom å spela, å d förste jag tänkte var " heeeeey....vars är prat-gubben???"
Det var jätte konstig att se hockey men ingen gubbe som surra om hockey och andra grejer.
Sen började d inte så bra, men d vände efter bara ett tag. Sen var d igrund kört, å det endast för att domaren var ursprungen muppare.  Även jag som inte är någon erfaren hockey fan kunde se d.
Det var vid det läget jag ångrade att jag lämnade min mac-Gyver väska i bilen...jag hade inget att slänga på äcklet...... enda jag hade med mig var säsong korten till jobbet, å jag tvivlar på att Ulrika skulle blivit glad på mig om jag kommer på jobbet i morgon å säger..."nä hörrudu jag fick ett aldrig så lite raseriutbrott i går eftersom Lule förlora, å biljetterna var det enda jag hade för tillfället, om du är snabb hinner du plocka ur dom av skallen på domaren innan han åker hem till muppet land".
på vägen hem sa dom på radion gång på gång " och lule förlora 5-3 mit lhc" till sist skrek jag " ja säg d en gång till jag fick det som it helt med mig den här gången hellre" gnida in d bara.
Nu sitter jag å tröstar mig med klädtvätt och julkakor.
Det var så illa på slutet att jag var hemskt nära att ställa upp mig å skrika på nordnorska åt domaren.
Men nu tänker jag förtränga den här matchen å hoppas på bättre resultat på lördag.....morrr

onsdag 19 januari 2011

Spännande....

Har mycket att se fram emot den närmaste tiden, älskar att det händer grejer.
Hade inte helt min dag i går, tog sönder min favorit kaffemugg på jobbet som jag ärlig och redlig hade snodd från en av unionen killerna. Jag sikta på bordflatan, men missa å slängte den i golvet i stället.
Fast jag är säker på att på nåt nivå var d Tommys fel som "råka" reta upp mig.
Han vet jag hatar å känna mig hjälpeslös, så bara för att jävlas lyft han upp mig från golvet och svängde mig från sida till sida. Säger sig själv att jag måst hämnas lite då, bara otur att den som fick lida mäst var mig själv, nu måst jag dricka kaffe av dom vanliga muggerna.....med hank.
Sen då jag kom hem gjorde jag en stor j..la gryta med spagetti och köttfarssås.
Alltid äter jag alldeles för mycket av det, jag fick slita av mig byxerna och låg på soffan å bara rapa i en hel timme utan att kunda röra mig. Jag vågade inte försöka då ville jag bara vältat på sidan och Greenpeace ville kommet för att rädda mig...då är risken stor för att jag ville fått isbada.
Då jag äntligen lyckades ta mig ur soffan skulle jag slänga ut soporna, å lyckades kutta upp mig på en tom micropop-låda. Sen lekte jag extremsport å slängte stora köttknivar i disken, man ser dom inte under allt skum så då får man rota med handen nedi.
Alltid lika spännande å se om handen kommer upp med 1-2-3-4 eller alla fem fingrerna...den här gången gick det bra.
Då klockan var halv 10 var jag uttråkat och jag kände inte för att tvätta kläder eller gå på besök till någon så jag bestämte mig för att lägga mig.
Jag skulle bara läsa lite och trolla lite innan jag somna.
Trolleriet gick bra, men jag fastnade med boken vilket resulterade i att jag inte somna före klockan var halv 1, är lite trött i dag kan man säga.
I dag har jag planer om att äta mer spagetti och köttfarssås sen ska jag lyxa till d för mig själv.
Death metal på örorna och ett bad, awesome.
I morgon är d hockey i Luleå med en kompis som verkligen förtjänar d bästa. Han är en av dom snällaste jag känner, och en underbar människa.
Sen är d helg och mina gulliga busfrön kommer på söndag. nästa helg ska min dotter äntligen få fira sin 10-årsdag som har blivit skjutit på i ett halvår nu. Då blir d riktig disco-party för disco-bruden.
Har tänk bjuda 30 barn ....spörs om jag inte kommer få ångra på d sen, men hon förtjänar d bästa.
Nu är d dessutom inte länge kvar till vinterfesten på jobbet, å vem skulle va bättre att ta med sig som respektiva än min bästa kompis Malin. Vi kommer få jätte kul, vilket vi alltid har ( jag har förtrengt nyårs afton heheh).
Nu ska jag återgå till mina arbetsuppgifter som i dag består av att mobba Martin efter att HV71 förlora mot Lule i går.

måndag 17 januari 2011

Överskottsenergi

Närmar oss slutet av januari nu, det går absolut framåt mot ljusare tider.
Nu har jag gått som i sömnen sedan november, men i gårkväll märkte jag att energien började komma tillbaka.
Jag har DAMP, och vill hitta på alla möjliga grejer.
Jag satt på verandaen i går å hörde någon som körde scooter....ooohhh jag vill ut å köra tänkt jag som då.
Sen kom jag inn å tänkte att d hade varit kul å bowla nu eftersom jag äger....(även om någon tycker det står inte högmod för fall)....sen tänke jag paintball det varit rolig jag vill spela paintball.
Ont gör det, men nu tålar jag lite spö så det är lugnt.
Nackdelen med Paintball är att jag får ett sån vansinnigt adrenalin kick av det, å det förstör lite för mig.
Nu är jag i grunn och botten rätt duktig på att skjuta, men spelar jag paintball är det nästan som om d klickar till i hjärnan. Galen fruntimmer med vapen :P
Jag känner mig som en galen soldat mitt i krigen som springer igenom ett minfält och skjuter vill rundt mig.
Hur som hällst jag har vansinnigt mycket överskotts energi just nu, men har ingen aning om vad jag ska göra åt det.
Jag misstänker att min stackar cykel som jag har i vardagsrummet kommer få gänomgå ordentlig den här veckan, om benen vill fölga.
Just nu har jag en vansinnig träningsvärk på baksiden av låren efter simmingen i lördag, å då hjälper d inte hur mycket energi jag har..
Jag kanske skulle våld skotta infarten till dom som bor i villa i närheten, eftersom jag inte har nån infart att skotta själv, eller sätta uppslag på affären om takskotting så jag kan tjäna mig några kroner.
Risken är att jag blir yr och trillar ned från taket, sen bryter jag kanske båda benen å då kan jag sitta där i rullstol med all min energi.
Vad ska jag hitta på ? förslag mottas med tack :)

fredag 14 januari 2011

gammal utrangerad kärring

Usj min dotter kan använda mina skor.....vilket gör mig ledsen.
Jag behöver ett innbråtts säkert skåp så jag kan låsa in alla mina grejer.
Fast jag sa åt henne sluta vara discobrud å bli hårdrockare så ska du få använda vilka av mina kläder och skor du vill. Jag hotar mitt eget barn hahah men allt för att hon ska sluta lyssna på lady gaga och svenne banan.....
Men huved anledningen till att jag blir ledsen av att hon kan använda mina skor, är att hon är ingen pytteliten flicka längre. Vars tog min lilla gulliga dotter vägen?
Jag kommer ihåg för bara några få år sen, då kunde jag inte ens sitta på toa ifred utan att d stod en eller fler barn på utsidan å skrek MAMMAMMMAMAMMAMMAMAMMAAMMA.
Å jag tänkte "men snälla låt mig va ...i 5 minuter iallafall så jag åtminstone får bajsa ifred"
Å nu....nu vill dom inte ens va med mig längre, I sommras fick jag även locka med kladdkaka för att dom skulle va med mig lite iallafall. Nu får jag telefon på jobb när skolan är färdig "mamma jag drar till en kompis"
"men d var du ju igår kan du inte va med mig i dag jag ser dig nästan aldrig"
"men mamma jag vill va med kompis, du är tråkig"
BUUUUHUUUU vars är mina små bejbisar å vem ar dom där stora barnen som bor med mig.
Å vad gör d mig till....jo en gammal utrangerad kärring.......

EEEEEWWWWWW (äckliga grejer)

Sitter på jobbet å har inget att göra för tillfället. Funderade på vad jag skulle hitta på.
Blogga kan jag göra, men hade som egentligen inget att blogga om just nu. Malin föreslog att jag kunde blogga om bajskorvar men jag känner mig inte egentligen så sugen på det. Andra äckliga grejer däremot.....
Jag säger ju att jag kan allt och tål allt, men det finns faktiskt grejer här i värden jag mer än gärna kunde klara mig utan eller skulle önska att andra gjorde för mig.Fast d är skillnad på jätte äcklig och att man bara tänker eeeewww tyst för sig själv.

Små äckliga grejer man kunde klarat sig utan:
-Tjocka folk med för liten tröja så magen hänger ut mellan byxerna och t-skirten
-Då man ser näshår sticka ut på en karl, och varge gång han andas så fladdrar den där inne
-Då man har gitt sin kompis barn skjuts på cykeln å precis innan han klätra upp trampa han i     hundebajs....vilket man självklart inte upptäcker för sen, å då har man redan bajs över hela cykeln.
-Navelludd
-När mackan smakar konstig och man upptäcker att d är mögel under hela smörgåssen
-Någon som har drunknat sig själv i parfym så d känns som värsta gas-kammren.
-När man svälger vatten i badhuset.
-Om man blir kissat på av en tiger(d har hännt jag lovar)
-Om någon försökar dölja sur gammal svettlukt med parfym istället för att ducha
-Hår på ryggen


Så har man skit äckliga grejer som får tarmerna till att välta sig rundt i magen på mig:
Dom fleste har väl fått med sig att jag klarar inte ens lukten av kaviar....jag spyr.
Har ingen aning om varför men jag vet att syrran får exact samma reaktion av brunost och Malin av kallsylta, men d är bara för att hennes snälla brödre försökte övertyga henne om att d var apehjärna då hon var liten.

Kommer ihåg för nån år tillbaka då mitt x satte sig på mig å hållt fast mig sen sa han åt barnen "hjälp mig å få upp munnen på mamma så klämmer vi kaviar i henne" barnen tyckte som nej fast mitt x försökte övertyga dom att d skulle bli rolig.....jag hade fullständig panik och inte kunde jag yla hällre fär då ville jag ju bli tvungen att öppna munnen, men jag sprattla som en fisk på land.

Sen när man ska ränsa avloppet på badrummet.Då man tar bort locket å ser att d är brunt av skit långs kanten av avloppet sen sitter d fast en hel diger hårball med slemmig hår inne i röret, å när man tar tag i hårballen å försöker slita loss den så tappar man greppet om den därför att den är full av gammal tvål å inte luktar avlopp gott hellre..
Gud nu börjar jag faktiskt må lite dårlig här jag sitter å skriver men jag ska ändå lida mig igänom det.

Om man inte har städat i kylen på ett tag och bestämmer sig för att göra sallad å då upptäcker att man har glömt bort gurkan man hade nederst i grönsaks lådan i kylen....gurkan är inte fast och grön längre, utan har fått päls och gått i upplösning och desutom fått en konstig gulfärg istället...jag orkar inte ruttna grönsaker...alls.

Om någon blåser snor ut näsan typ bara rakt ned på backen....en gång jag var på Äventyrs badet, stod jag på toppen av trappan å vänta på barnen, så ser jag en kille som tar fingret upp och klämmer till ena sidan av näsen , lutar sig lite lätt framåt...(nejnejnejnej tänkte jag då eeeewwwww dont fucking do it)...å blåser snor ur näsen på gålvet där alla går barfota....jag var vid d läget så upptagen med att hålla alla tarmar nede i magen att jag orka inte skrika DIN JÄVLA GRIS efter han.

Tror jag ska avsluta bloggandet just nu... har några tarmar som ska vikas tillbax ned i magen igen....

torsdag 13 januari 2011

Stackar Lill-Gummsien

Ja då blev d VAB på mig ändå i dag.
Han precis till jobbet innan jag fick ett meddelande om att "jag mår ingen bra", sen fick jag tvär vända hem igen. Stackar lill-gummsi.
Nu ligger hon på soffan och har feber och orkar ingen ting.
Jag kanske skulle utnyttja anledningen, ta med mitt kamera ned i förrådet å fota alla grejer jag sparat på men aldrig kommer få användning för.
Det är ju bara störande att dom finns där.
Jag skulle ned dit för ett tag sen å hämta gäst sängen som Malin skulle låna.
Gäst sängen stod så klart innerst och nederst så jag stod på en bar pall från IKEA å ryckte och slet i sängen för att få upp den, jag är inte säker men jag tror sängen pajat min grill nån stans på vägen.
Det är fullt över allt å jag har även massor med grejer inne i lägenheten som måste bort.
Nä här kan jag inte sitta å surra på får ta tag i grejer å få d undanstökat, så hoppas jag att lill bruden blir bättre snart.

onsdag 12 januari 2011

Vem har bestämt lagen i det här landet

I går kände jag att jag blev lite irriterad på mig själv.
D får vara gränser för hur klantig man får vara.
Jag och Magnus skulle äta toast, för Sunniva var till en kompis efter skolan.
jag blev ju av med mitt toastjärn vid separationen, men våffeljärn har jag då vilket duger exakt lika bra att göra toast med.
Jag hade lagt mackan in i våffel järnet och tagit tag i båda handtagen för att prässa ihop d, då handtaket knäcker....
Antingen är jag aldeles för stärk eller också är d inte meningen att man ska ta så hårt i ett våffeljärn.
Inte så mycket att göra åt d tänkte jag å slängde handtaget i soporna, sen kom jag på att jag kunde ju ta bara baksidan av en kniv å trycka ned locket med ( för d blir vaaaaarmt).
Det är tydligen inte meningen att man ska göra d hellre för kniven gick rakt igenom locket på våffeljärnet..
Jag är jätte jätte stärk.
Senare på kvällen då jag skulle hämta tvätten i tvättstugan innan den blev innelåst, ser jag att den andra som hade bokad tvättstugan samtidig med mig har tagit ut MINA kläder, från torktromlan som JAG hade bokad, vilket egentligen hade varit ok ....om mina kläder hade varit torra.....
Morr morr morr.....snäll lene...gör inte nåt du kommer ångra sen nu....så jag hämna mig med att stänga av torktrummlan.
Får inte jag torra kläder ska inte hon hellre få d tänkt som jag.
Sen blev kvällen toppade av kompis som absolut ska hålla på att dissa mig i alla möjliga sammanhäng, och inte kan hålla käft om en enda grej...jag blir lite småless.
I morgest försov vi oss jag siterar samtalen mellan mig och min dotter...
Sunniva: mamma får jag ligga här lite med dig i din säng
Jag : jo nu får du d jag ställer om klockan så sover vi en kvart till.
Sunniva : ja gör d
Sunniva: öhh...mamma är it vi lite sent ute nu
Jag: nääärå d e lungt sov bara gumman.
(telefon ringer jag tror d är larmet och avvisar samtalet ser på klockan 07:00)
Jag: HYYYYYLLLL vi har försovit oss en hel timme snabba på nu.
Sunniva: Jammen jag sa ju d
Ja hon gjorde ju d, tror jag ska lyssna mer till min dotter, men d är lite svårt att tänka rationellt när man sover. Jag kommer inte ihåg att jag har sagt d där med klockan.
När jag först sover, så sover jag ordentlig. Det finns dom som även känt efter om jag har puls för att jag sover så tyst, mamma berättat att då jag var liten fick hon hålla en speigel för å kolla om d immat på d bara för att kolla om jag levde.
Barnen tycker d är helt ok att jag inte vaknar speciellt om helgene.
Då sniker dom upp, stänger dörren så kan dom göra som dom vill. Fast dom är faktiskt rätt duktiga på att hålla sig till reglerna.
hade sovfrämmande här precis innan jul, då blev jag först väckt av Malins dotter : LENE JAG HAR TRÅÅÅÅÅKIGT INGET ATT GÖRA , kl 8 på morgonen. en halvtimme efteråt vakna jag av att Sunniva slängde grejor på mig typ nallar och andra leksaker å skrek: VARS ÄR DEN VARMA CHOKLADEN OCH ÄGGEN DU LOVADE OSS ?????  Egentligen vill man bara grava ner sig vid sånna tillfällen men jag steg då upp ändå och gjorde frukost till mig och dom 3 tjejerna jag hade vid d tillfället (Sunniva, Elin och Ängla).
Jag vill sova nu med. jag avskyr januari och Februari...jag är tröttoch vill sova till våren.
På ett sätt är jag överens med Magnus... Vem är d som har bestämt lagen i det härre landet, så att katter får sova när dom själv vill men inte små pojkar och doms mamma......

tisdag 11 januari 2011

Den sämsta matchmaking tjänsten EVER

Jag funderar stärkt på att bli egenföretagare för att spä på min egen inkomst.
Enda som egentligen stoppar mig är d faktum att jag är så virrig att jag skulle säkert
glömma bort att betala skatt eller nåt sånn tokigt.
Själva Företagsideen är redan klar.
Jag har på kort tid fått fölgande fråga från 7 av mina singla vänner: " hörru har it du en singel kompis du kan tusla ihop mig med?"
Jo nu har jag säkert d......Frågan är bara vilka av mina kompisar ska jag tusla ihop med vilka?
Jag kan ju inte dra dom random ur en hatt hellre.
Å andra sidan kunde faktiskt d varit rolig, oi vilka matcher d skulle blivit.
Så jag föreslår att alla mina singla kompisar skickar ett meddelandet åt mig på FB, så ska jag matcha ihop er men någon....tror jag.
Eftersom jag vill ha lite bennefit ur d här måste alla skriva en riktig kontaktannons, lite rolig ska väl jag med ha ....tycker som jag iallafall.
När jag inte lyckas tusla mig själv ihop med någon pga frånvarande interesse för dejting från min sida, kan jag kanske roa mig med att använda mina kompisar som marionett dockor.
Det kanske kunde bli den hobbisen jag aldrig haft, fritids sysslan jag saknad, meningen med livet.....vad vet väl jag, men en grej vet jag d kommer bli den sämsta matchmaking tjänsten EVER

måndag 10 januari 2011

Skype och stor j.... Råtta

Så var det nog en gång kväll i Casa del Lene.
Kom till att tänka på d nu i eftermiddag, det är alltid folk här:)
I dag stanna jag och barnen förbi hos Malin och tog henne och hennes barn med oss hem. 
Barnen lekte och Malin försökte beskriva för mig hur stor råtta som hade varit å hotad hennes pappas hund då den var liten. Vi sökte och sökte men kunde inte hitta en Bisområtta, sökte vi på det fick vi fram endast kort på bävrar.
Till sist testade jag söktexten "stor jävla råtta" bildresultat då......småbrudar med trut-munn och puch-up....come on :-O. Om jag hade sökt efter stor jävla råtta på google å fått upp kort på mig själv hade jag blivit mildt sagt grinig.
Nån stor råtta hittade vi hur som hällst inte.
Sen kom 2 små grannbarn å lekte här så då var vi 2 "vuxna", 6 barn , en hund och en katt.
Malin fick springa hem till tvättstugan, men vi han då umgås ett tag:)
Så var d att fodra mina barn och grannbarnen.
Det borde va tyst i min lägenhet vid det här tidspunktet....men ICKE.
Dom är fortfarande vaken på trots av sen kväll i går och tidlig morgon i dag.
Har just prata med mamma och syrran på Skype,d där skyp funkar ju mycket bättre än videosamtal på msn.
Min mamma har tjatat på mig om att installera Skype i flera månader nu, nu driver hon skype terror med mig varje kväll.
I dag hotade jag med att stänga ned Skypen om hon fortsatte så här, vi får se om jag har lyckades sätta mig tillräcklig i respäkt hos min kära moder till att hon begränsar ringandet till annan var dag  istället.
Fast innan vi la på han hon konspirera med lillbruden att dom sku då visserligen Skypa varenda dag .....Det är igrund tur att jag tycker om min mamma. Hon har blivit så duktig på sina äldre dagar och har även gåt hän å skaffat sig humor hahahahahah. Nä jag skojar bara jag älskar min mamma:)

söndag 9 januari 2011

Det här duger inte alls

Det här duger inte alls.
Sitter å väntar på att barnen ska somna, så får jag besök......
Av värdens värsta kreatur, han skiter i att man ska upp tidlig tidlig om morgonen.
Han bara tränger sig in i lägenheten han håller inte bara mig vaken,utan också min dotter.
Å bli våldgästat så här dags tycker jag INTE  om.
"Pigg-och-Glad" gå hem du får inte vara här.
Tar jag inte allt för fel kommer han vara någon annanstans än här i morgon bitti kl 6 då jag verkligen skulle behöva en handsträckning från han.

av-på-av-på-av-på eller helt änkelt viloläge

Har varit en helt underbar helg, fått vara med Malin hela helgen. Vi måste ju passa på när vi båda är barnlediga. Så d blev födelsedag gånger 2 i helgen, trevlig var d hur som hällst.
Jag har kommit fram till en konklution i helgen.
Om man har en stor påse godis på bordet å säger he bara att äta, kommer folk äta lite och sen låta rästen va.
Sitter man däremot å håller i påsen å inte delar med sig får folk ett vansinnigt godis sug.
Vad kan d komma av egentligen ...... anyway..... jag har egentligen nada att skriva om, jag är bara uttråkad.
Kl 4 i dag gick jag från 0-4 barn på 15 minuter, men d var ingen av barnen som ville vara med mig.
Jag hade tråkigt å bestämte mig för att antingen spionera på dom 2 stora eller reta på mig dom 2 minsta.
Jag gjorde bådadera, vilket i efterhand visade sig vara en dårlig ide.
Till sist råka jag på spö av dom 2 minste å fick rymma till köket....som tur var hittade dom mig inte hehehehe.
Sen gjorde jag våffler åt alla.
Nu har jag skickat hem 2 barn och fått mina egne i säng. jag sitter bara å väntar på att dom ska sova så jag själv får gå å lägga mig.
Dom är pigg båda två efter en lång jul lov, jag vet då 2 stycken som kommer vara trötta i morgon.
Så skjönt att få hem mina små änglar i dag, jag har verkligen saknad dom.
Jag sätter mig själv i viloläga just nu, d är alldeles för tidligt att stänga av, under tiden äter jag lite räster av julgodis jag är säker på jag har nånstan

fredag 7 januari 2011

Sjölmord på FB

Läser tidningen nu så här tidlig en fredags morgon.
Egentligen fattar jag inte att jag ens ids ta mig bryet, det er ju bara elende, och är d inte d så får man "nyttig" information om att lotto-kärringen ska hångla mere med sin man.....V-Ä-R-D-E-L-Ö-S-T.
Hur som hällst nu har jag då läst tidningen, och 3 artickler fastnade.
Vad får egentligen en man till att stycka upp 3 människor och gömma dom i ett trä, för att inbrottet gick snet?
Det är ljusår mellan att råna någon och mörda dom, partera liken och he dom i sopsäckar.
Jag fattar inte hur någon klarar av att dela upp en annan människa, undrar vilka tankar som har surrat i huvudet på mannen under tiden......vill jag egentligen veta??
Nästa är Pojken och flickan dom hittade i en radhuslägenhet.
Nu ska inte jag så där helt utan vidre lägga skulden över på föräldrerna, men...........hur kan en föräldre känna sitt eget barn så dårlig att dom inte ens misstänker att nu är d nåt på tok och hålla lite koll?
Jag antar det är lätt å sitta här i mitt än så länga hela glashus och kasta sten, men jag hoppas verkligen att om det nångång skulle bli aktuellt, att jag vill förstå om det är nåt alvarlig fatt med en av mina barns psyke.
Den sista articklen som fick mig och reagera var att av över 1000 vänner på FB var d ingen som reagerade på sjölmordsbrevet, vilket fick mig att fundera ville någon reagerat om jag skrev hejdå nu tar jag sjölvmord på FB?
Svaret jag kom fram till var att " ja på under 5 minuter skulle polisen och en handfull vänner slått inn dörren på min lägenhet".
men jag vet också att om jag skrivit nåtnting som "nu går jag å hänger mig" skulle ingen kommit.
Mina vänner är så van vid att jag klantar mig på ett eller annat sätt att jag ville förmodligen bara fått frågan om vad jag nu hade gjort.
Men tillbaka till tidningen....varför ber inte folk om professionell hjälp om dom har d så svårt att livet inte är värd att leva? Nu har vi alla problem, men som jag ser d är d i-landsproblem som går att lösa.
Jag är väl den sista som ska va kaksig nu å säga att folk bryr sig så lite om andra eftersom jag ligger på top 10 när d gäller att va kall, kynisk, sarkastisk och elak.
Hur som hällst jag är lite luddig i huvudet nu efter bara 2 timmar sömn sittande i soffani natt, därför att mina skit-grannar hade bokad upp hela dagen i går i tvättstugan. Enda som fanns kvar var hund-passet på natten å rena kläder måst man ha. Sova kan man göra en annan dag :) Ha en underbar dag och jag lovar att jag ska reagera om några på min FB-vänneliste hotar med sjölvmord.

torsdag 6 januari 2011

Har för få kanaler

Var trevlig på krogen i går med Malin och Kicki. träft på massor med folk och dansa aslet av mig.
I dag gick jag på affären å köpte ett tonn chilli vilket jag tryckte i mig, sen gick jag till Malin och spela ett barnspel hon köpt åt sina barn typ fluga i soppan. Jag och Malin låg på magen på golvet å spela, å hennes dotter satt å så på hahahaha. Jag ska så köpa d spelet åt "mina barn" (läs mig själv)
I morgon är båda jag och Malin barnledig så då blir d kvalitets tid :)
Nu sitter jag och undrar vem jag ska muta så jag får sett hockeyen i kväll, för jag antar d går på en kanal jag inte har.

måndag 3 januari 2011

Så är det

Alla säger att kärleken gör ont, men det är inte sant.
Ensamheten gör ont
Att bli avvisat gör ont.
Att förlora någon gör ont.
Det är även ont att vara svartsjuk.
 

Alla förväxla dessa saker med kärlek
men sanningen är att kjärleken är den enda grej i värden som får all smärta att försvinna,
Och den enda grej som får dig att känna dig underbar igen

Eldflammor, dieselrök och undergång

usj usj usj...I dag är det ingen bra dag alls, ligger i fosterställning i sängen endast avbrutit av en och annan sväng till toan för att kräkas. En gång i månaden avskyr jag verkligen att vara en del av den kvinnliga befolkningen. Det är inte bara att man känner sig stor och tjock och upplåst, eller att man trycker i sig en hel hög med choklad och får fullt med finnar, eller att ryggen värkar, eller att man mycket hellre skulle grava ut  tarmarna med sked än ha så här ont i magen.......
Det värsta är att man blir ju knäpp i huvudet och låter d gå ut över alla som skulle råka ha så otur att befinna sig i närheten.
Var minsta lilla bagatell blir värsta världsproblemet.
Grinar över inget, blir rosenrasande över smågrejer, och sen skäms man över att man kan bete sig på så sätt.
Jag kan kontrollera det allra mesta, men vi har alla våran nemesis och min är hormoner.
Vi kommer inte alls överens, hormonerna gör sitt yttersta för att jag ska må illa och  jag gör allt för att strypa den.
När d håller på som värst å rasa i kroppen, kan jag faktiskt förstå att Mens blir kallat temporär sinnessjukdom, jag kan nästan förstå att d finns kvinnor i världen som har blivit frikänt för mord pga det här.
Nu är d inte riktig så galet för mig, jag skulle nog inte gå till ytterligheter, men man blir luddig i huvudet.
Eldflammor, dieselrök och undergång....egentligen kan man inte annat än att skratta åt sig själv.