fredag 25 februari 2011

Unnar mig en smula konstig lycka

I dag gjorde jag äntligen nånting åt nåt jag har önskat mig länge.
Jag vet inte hur många gånger jag har varit inne på presenten,
å stått å sett på en grej jag verkligen har ville ha länge.
Jag är helt tokig i drakar.
I dag var jag dit igen, varje gång har jag tänkt att nä d får nog vänta, men i dag köpte jag en av drakarna,
jag kunde inte stoppa mig själv längre.
Barnen är i säng och sover, jag sitter å väntar på att tvätten ska torka klart,
jag har haft en jätte mysig fredagskväll, jag är nöjd med dagen.
Nu tänker jag unna mig en liten smula konstig lycka.
Dricka ett glas rödvin av mitt nya vinglas
Lyssna på "glitter in the air" och drömma bort mig lite.



torsdag 24 februari 2011

På en skala från 1-100

I går kväll innan jag somna och i morgest då jag vakna, hade jag en enda tanke i huvudet.
Hur patetisk är det möjlig att bli på en skala egentligen.


Efter en diskution med Malin i går och med Kicki nu på morgonen är svaret någonlunde avklarat.

På en skala från 1-100 är det hur lätt som helst att passera minst 250, om inte mer. Att va och känna sig patetisk är väl en tjej största förmåga så den kan va ENORM och känslan lika stor.

Så har vi iallafall avklarat det. Vars jag platserar mig själv....tja vid det här läget har jag lätt passerat 350.

Tack tjejer för hjälp med utredningen,

onsdag 23 februari 2011

252 delat på 6 och kossor i badkaret

Efter en riktig kass dag i går med 41 timmar vaken, hoppades jag på en bättre dag i dag. 7 timmar sömn blev det natt till i dag, men jag känner att jag fortfarande är trött, å hjärnan är utslagit av alldeles för mycket tankeverksamhet. Ringde min dotter på väg från jobbet å frågade om dom hade börjat gå från fritte, mjodå dom var redan hemma å hade varit det ett tag.....neeejjjj shit, vad har it dom hunnit hitta på och kommer hitta på innan jag hinner hem tänkte jag då....... Inte vet jag men jag hittade iallafall en snedsynt kossa med simglasögon i mitt badkar när jag kom hem och kaffet nästan klar.... det värsta är att jag är inte det minsta chockerad eller ens överraskad.


Barnen hade önskat fisk till middag ...igen tänkte jag inte fisk nu igen... sen skulle läxorna göras å eftersom jag inte är istand till att tänka en sammansatt tanke nu för tiden hade jag stora problem med delningen. inte en chans att jag skulle lyckades dela 252 med 6.... jag försökte verkligen men det var som värsta matematiska formeln som inte lät sig lösa.....så jag fuskade....
Jag tänkte jag skulle ta igen gårdagen då jag var världens sämsta mamma, det enda jag orkade i går var å göra middag, se över i halv sömnen att sunniva hade gjort sina läxor rätt och läsa saga åt dom innan dom la sig. Annars var det dålig ställt här i huset. I dag har vi umgåtts massor som vi alltid gör och som plåster för gårdagen gjorde vi kladdkaka.




Sunniva ville att vi skulle duka på med hennes mikroskopiska porslin service som har varit min mammas och som säkert är 50 år gammalt, så vi gjorde det.




Nu har jag fått barnen i säng. Efter jag hade läst åt Magnus hade han funderingar om vars småbrödre kommer från, så nu har han fått sin allra första sexual undervisning sen ville han veta vad en cell egentligen är.....det var mycket svårare att förklara så han skulle förstå. Nu sitter jag å lyssnar på Godsmack å funderar....dagens lärdom. även om man vet sanningen mycket väl från förut, svider det konstig nog när man får höra om den. Till ex man vet man ser helt för jävlig ut en dag, man är fullständig klar över fakta, varför känns det mycket värre om någon informerar dig om det....jag menar man visste det ju redan så man blir ju som inte överraskad. Fick iallafall några underbara timmar med mina barn i dag, jag har riktig asgarva. Samtalen under middagen var helt osannolik.

Magnus: RAAAAP
Jag: hörru så där gör man inte
Sunniva: Vadå du gör ju d mamma
Jag : nääh jag har aldrig rapat vid matbordet.
Sunniva: du är en ful häxa som snart har 10 meter lång näsa.
(sunniva gör hitler hälsning och skriker HITLER)
Jag: du så där får du inte göra, vet du att hitler mördat flera millioner judar båda barn, kvinnor och men
Sunniva: Jasså jag trodde det var Michael Jacson, för på Youtube finns en video...blablabla

Jag har aldrig ett tråkigt sekund när jag är med barnen herregud som dom lever om å jag älskar det.
min underbart vackra och smarta dotter
och collaste bästa pojken i världen han satt idag å spela bilspel å jag hörde från vardagsrummet "bam bam bam bam ...mohahahahaah...mamma mamma kom å kolla jag har vunnig så många gånger att min bil har blivit en jättebil alla som andra är pyttesmå"
 
 
 

Norsk=giltig diagnos

Jag kom till att tänka på det här med skillnad i språken.
Eftersom jag jobbar med Danskar, Svenskar, Finner och Nordmänn kan det snabbt bli språk förvirring.
Säger man "luren" till en nordmann tror han du menar snoppen.
Har en kollega som brukar säga "men du som är sån en rar tös" åt mig. Som nordmann måste jag alltid fråga om han menar på norska eller svenska.  Rar tös på norska blir "konstig slampa" på svenska, så det gäller att akta sig vad man säger..... han tycker som lite av båda.... Sen har du ju bäsj, man kan inte under någon omständigheter gå in på en norsk krog å fråga efter en bäsj...(bäsj=bajs)

Sen är det ju ett välkänd fenomen att nordmen tror svenskar är dum i huvudet och visa versa.
Jag är inte säker men jag tror jag kommer ihåg att danskerna är på svenskernas sida här å tror nordmän är dum i huvudet, vilket möjligen kan bero på att norge var ägd av danmark och sen av sverige till unionsupplösniongen i 1905.Jag har en teori om att svenskerna fortfarande går å känner att dom äger Norge, vilket iof delvis stämmer, det är sveriges fel att norge inte är bredare än 1600 meter på det smalaste.
Jag får höra rätt som det är "men du är ju norsk, du har en giltig ursäkt för att komma med sånna dumheter". På det viset kan jag säga hur mycke idiotisk jag vill eller klanta mig som bäst jag kan, jag är ju norsk= giltig diagnos.

Kom ihåg då jag just flyttat hit och var gift. Mitt x hade parkerad på P-däck nedanför jobbet, tidlig om morgonen innan det kom så många andra bilar. Senare på dagen skulle han ned å vrida på P-skivan, då han håller på med det här kommer en p-lisa å säger"hörru du står över 2 fällt här du måste parkera om bilen, du parkerar ju som en norrman" varpå mitt x svarar " jammen eg e jo norsk". p-lisan vikte sig dubbel av skratt, å jag tänker att mitt x är anledningen till att P-etaten i Pite har fått bekräftat sin största myt.

tisdag 22 februari 2011

Socialrespiratoren har varit död i hela natt

Klockan är nu kvart över 5 på morgonen...nädå inte är jag någon A människa som skurtar upp ur sängen med ett leende kl halv 5, tar några knäböj å tänker å vilken härlig dag, å går igång med dagens uppgifter. Jag har helt enkelt inte sovit alls i natt. Varför jag inte sovit?? Ingen jävla aning, det var bara helt omöjligt. klockan 2 gav jag upp. klockan 4 ångra jag igrunden det beslutet, fast då vågade jag inte lägga mig, för jag känner mig själv mycket väl och jag vet att inte ens en jordbävning skulle lyckas väcka mig i rätt tid.
Kaffe är lösningen på det meste : D...


Mig bloggande kl 5 på morgonen

Sen börjar ju humorn ta sig rätt rejält, å jag tänkte nu ska jag blogga om något samfunds aktuellt....
Men skärp mig, jag har problem med att fokusera, har sett alldeles för många youtube klipp, druckit gode mycket kaffe, har helt räva humor och ska väcka barnen om en timme nu.
Hur skulle jag ens ha förutsättning att klura ut nånting samfunds aktuellt att blogga om, när hela tidningsvärlden värkar meningslös just nu.Det som suger mest med att inte få sova en vanlig veckodag är att alla sover och det finns inte ens liv på socialrespiratoren.
Vilket får mig till att tänka på hur beroande många, däribland mig själv, är av socialrespiratoren.
Den mest använde meningen på världsbasis just nu  kan ju inte vara annat än " jo jag vet jag läste det på Facebook". Tänk förut innan FB. Då gick jag på besök till folk å drack kaffe och surra bort några timmar.
Nu gör jag nästan samma, förutan att jag sitter framför datorn å dricker kaffe å surrar med folk där istället.
Är det så konstig att genomsnitt vikten ökar på den västliga delen av befolkningen?Man gror ju fast framför datorn. Men för all del dom veckorna jag har barnen hemma vet jag inte hur jag skulle klarat mig utan FB efter läggdags, då kan man ju inte kila iväg nånstans. Just nu är jag mäst bara luddig i huvudet, och mår lite små dålig av all kaffet. Jag gissar på att det kommer bli en spännande dag i dag, det första jag ska göra när jag kommer på jobb i dag är att be på mina knä om jag snälla kan få ta mailen i dag. jag tror inte jag ska våga mig på samtal. Sen kl 10 blir d nog raka vägen till Prässbyrån å hamstra red bull, jag tror jag kommer sova vid 2100 i dag.



ett aldrig så litet ps:
Ser att det finns en reklam på FB om DHC Eyelash Tonic till 900 kr som gör ögonfransarna långa, å sen en bild på ett öga jag antar dom har använt det på. Möjlig det är en dum fråga det här men vem fan vill se ut som om man har rakad ögonfransarna av en hest å limmat på sig själv???

måndag 21 februari 2011

Less is more

Barn är konstiga. Jag har alltid så dålig fantasi när det kommer till middag, så jag brukar fråga barnen vad dom själv vill ha att äta. Det finns mycket mellan himmel och jord man kan välja på då, utbudet är hur stort som helst, av olika anledningar fruktar jag aldrig att jag kommer behöva stå å slava på köket i timmar för att uppfylla doms önskar. 8 av 10 gånger är önskemålet gröt. Helt vanlig risengryns gröt. Gröt är inte mat....det kan knappast karakteriseras som bukfylla. Man äter det och är precis lika hungrig efter en timme, men fine by me så länge jag inte behöver anstränga mig i köket klagar jag inte.
Jag brukar handla i staden när jag har barnen så vi hinner hem snabbare, å kan umgås istället för att stå i kassan på ICA. Vid det här läget har iallafall ni som läser min blogg förstått vilket förhållande jag har till kassan på Ica och dess användare....ingen ide att upprepa dåliga minnen nu..
Det jag egentligen skulle berätta om var vägen tillbaka från Ica.
Jag runda hörnet på frisörsalongen som ligger på hörnet där vid Hamnplan, å en grej är säkert less is more.... det kommer en kille från motsatt håll....jag är den sista som ska gnälla om piercingar och tatueringar, eftersom jag är innehavare av fler stycken själv,  men det är nånting som heter att begränsa sig själv.
Möjlig jag är så gammal nu att jag har blivit av läggs, men när blev det snyggt att se ut som en nåldyna i ansiktet? Även om det var ett snabbt möte på hörnet hann jag inte räkna mer än 4 hål i kinderna och på hakan, och det såg även ut som att han hade tryckt dit dom för hårt för d bula som ut runt piercingen, sen undrar jag  om det inte var en av öglorna till ankarkättingen till Stenaline han hade snott som hängde å dingla i näsan på han. jaja var sina böjelser säger då jag...å sätter mig i mitt glashus och kastar sten å funderar på vad jag ska tatuera nästa gång

söndag 20 februari 2011

upp och ner

jag tror det värsta som kan hända någon är att man tappar bort upp och ned...
huvudet upp..?...mjo bra förslag men inte helt så jag menade.
Jag tänkte mer på när man inte vet nånting längre. Hur det kommer se ut framöver.
I morgon , om en vecka eller om en månad.
Jag planerar sällan långt fram i tid, men helt bacik vet man väl ungefär vars man är på
väg i livet.
Det vet inte jag, höger ....eller möjligen vänster....lite svårt när man aldrig
lyckades lära sig skillnaden och alltid måste tänka vilken hand är det jag skriver med
innan man vet.
Blir som när jag ska skjutsa någon nånstans å dom säger "här ska du ta åt vänster"
Hallo det är en korsning d finns två vänster, du måste peka.....
Jo jag vet jag är i vanliga fall rätt virrig, men i dag är jag helt extremt virrig.
Jag vet exakt åt vilket håll jag vill, som otur är i det här fallet har jag inte monopol
på avgörelsen.
Jag behöver någon som kan berätta för mig vad som är upp och vad som är ned.

23/30 och 24/30

23/30 En bild från i sommras

Malin ringde kl 11 på kvällen å så här lät samtalen:

M: släng på dig kläder vi hämtar dig om 5 minuter
Jag: ööhhh vars ska vi?
M: Bröstfallet...
Jag: Vad är Bröstfallet...
M: Jag och du ska flacha tutterna och B ska fota..
Jag:....att vi ska vad..?...
M: flacha tutterna..
Jag...öhh...okej...?..
M: hahahahah...nä  d är i Lillpite....



24/30 En bild som alltid gör mig glad


Jag och barnen som hoppar på stutsmattan i Lyksele djurpark, vilket påminner mig om hur rolig jag och barnen alltid har det.

fredag 18 februari 2011

Dag Sørås komiker från Narvik

Blir Buzzat på jobbet i dag

Jag borde komma i guiness rekordbok. Jag tror ingen är så duktig som mig till att försova sig, men ändå hinna till jobbet i tid.
Vakna 0705 i morse (en och en halv timme för sent, sovmorgon :D), senaste möjliga buss jag kan ta för att hinna jobb går 0711. jag satte på sängkanten och funderade i 10 sekunder, sen började jag springa.
Jag fick inte ens panik den här gången, var mer som "nu igen...suck"
Jag fick kläderna halvägs på mig, stoppade resten i väskan å jogga till hållplatsen.
Jackan öppen, scarfen fladdrande efter, mössa och vantar i väskan. Ingen aning om vad för kläder jag egentligen hade på mig, smink fick jag skippa, håret är en helt annan femma, Sen glömte buss chaffisen att stanna på hålleplatsen, så jag fick springa fram å panisk peta på han, "oidå jag skulle kanske stannat, jag hoppas det går bra ändå "sa han. Jag bara skrek "he lugnt " efter han å kila iväg. Nu går jag rundt på jobbet å ser ut som ett troll, men Jag han bussen och kom i tid på jobbet.
På bussen upptäcker jag att jag glömt nyckel kortet och mina sigaretter hemma, jag hoppas jag kom i håg att låsa dören...nu kommer jag faktiskt ihåg att jag råkade riva ned några burkar på badrummet så det ligger strödd grejer over hela golvet, men d får jag städa när jag kommer hem för det han jag då inte i morgest.
Jag kom iallafall mig in på jobbet och sen blev det frukost i flytande form i dag.



Väderuppdatering:
Utomhus:  minus 34, men soligt och fint.
Innomhus: plus 18 men det blixtrar Andreas har en ny hobby,
                gnugga sig på filten sen komma å buzza mig.
                har sålångt blivit blixtrat 3 gånger i dag.
Toan:       plus 10 grader, urinvägsinflamationen kommer snikande på mig.

Annars är det en rätt så awesome dag.... Fredag.... Helg i dag.... Det ryktes att systemet kör helg rea igen. Ska å fynda i lunchen tänkte jag. När jag kommer hem i dag har jag en het dejt med badkaret...ingen ting i världen kommer få mig att skippa den daten.

torsdag 17 februari 2011

jag är en sago prinsessa


I morgest jag vaknade hade jag världens huvudvärk. Såg mig i speigeln på toa och tänkte "men oi vad du ser ut som en sago prinsessa i dag"
Svullen och blå runt ögonen av för litet sömn och huvudvärk, gråblek i huden, torrt och flisi hår som bara hänger där, riktig lång i ansiktet och smal i ögonen.
Tog ett tag innan jag lyckades fokusera. Nu 6 timmar, 2 alvedon och iallafall 6 stora mugger kaffe senare har jag iallafall blivit av med huvudvärken.håret är prydlig i en svans och smink är ett genialt påhitt.
Ser fortfarande inte ut som nån sago prinsessa, men nu är det då iallafall hyfsad.
Jag kom inte hem före kl 8 i går kväll, så kissen hade fått va ensam hemma i 13 timmar.
Han hade tydligen haft ont i magen så hela kattlådan var skitit full, sen hade han försökt grava över där inne.
Jag vet inte helt hur han har lyckades med det men jag misstänker att han har spunnit där inne för det var kattsand över hela toan, sen har han på nåt konstig vis även lyckas dra med sig det här ut i hallen också. En grej är då säkert, efter 3 timmar på unionens årsmöte, sen middag, var jag allt annat än sugen på att skura lägenheten. Jag tänkte så här, nu är jag så mätt att jag nästan kräks,sen hade jag militärens termo underkläder på under mjukis kläderna, här ska det svettas.
Så jag vek upp armarna å satte igång. jag var inte klar med alla måsten före klockan var halv 12 i gårkväll å då var det bara att ducha och lägga sig.
Kanske inte så konstig att man såg ut som nånting katten hade dragit med sig in.
Hade egentligen tänkt göra nåt med mitt skräckliga utseende i dag, men tror jag hellre tar en filt och en kaffe, sätter mig i soffan med hög musik å¨örorna å gömmer mig för världen ett tag. Då kan jag sitta där själv å se skräcklig ut. jag vet katten kommer inte bry sig nämnvärdig.
så länge jag kliar han bakom öret lite då och då, skiter han fullständigt i hur jag ser ut å jag tänker fölga hans goda exempel.
I morgon hoppas jag iallafall att Murphy har tagit sin lag och avlidit en gång för alla, för nu är jag fan trött på dårliga nyheter.

onsdag 16 februari 2011

mähn typ dårrå altså han ba sen typ altså jag ba dårrå fatta

Jag tycker det är jätte rolig med karakters drag som folk har. Speciellt om dom säger samma ord om och om igen...ord som egentligen inte betyder speciellt mycket, men som används för att få en liten rast under tiden man tänker vad man ska säga, eller när man egentligen inte har nån svar eller nåt att säga allas.
En kompis till mig hållt på å störa livet av sig för att jag svarade annan var mening han sa med "är det så"....så är det svara han å kan du se till h....te å sluta säga det där det är störande.
vad då tyckte som jag, för själv lägger man inte märke till det.
Jag har kompisar som säger "vad heter det...?..." framför varje mening.... vet väl inte jag, om du själv inte vet vad det heter kan inte jag hjälpa dig..
Sen har vi dom som startar alla meningar med " grejen är den...." vilket är minst lika störande.
Men det värsta jag vet är dom som alltid...var enda gång dom ska svar ja på nåt drar dom andan å d låter typ ...ssjup... vad i hela friden är det för nåt....hur kan ett "ja" plötslig ha blivit till "ssjup".
Se för dig följande scenario ...Ola Svensson tar du Maja Karlsson som hos dig står till din äktemaka...Svar:....ssjup... hahaha jag skulle garva ihjäl mig. Jag hatar när folk gör så.
Sen finns det dom som är under 16 år. Det är nästan så jag pissar på mig av inestängt skratt då  och då jag sitter på bussen å det råkar sättta sig tonåringar i närheten av mig....( å ja jag är fullständig klar över att jag var exact likedan då jag var så gammal, det är bara så rolig att lyssna på )
en hel samtal kan låta så här:
mähn typ dårrå altså han ba sen typ altså jag ba dårrå fatta.....Det är rolig.
Jag skulle önska jag alltid hade småtjejer framför mig på bussen, det 'är ju underhåldande som tusan.
Jag vet jag har sagt att i min blogg har jag det rolig på min egen bekostning, men den här gången måst jag bara ta med andra också, å speciellt en på jobbet.
I finnland är "vad heter det" översatt till " tottanoinoin" jag räkna hur många gånger min kollega sa det under en telefon samtal. Jag tog sen snittet av 6 samtal. 3,24 gånger per minut sa han tottanoinin
Det finns ju förtiellva olika fraser och ord som folk går rundt å säger över och över och över igen.
Utmaning från mig.....vad för ord eller mening använder du? (oi som du kommer störa dig på det när du först upptäcker det)
Sen har man olika rörelser eller kall det gärna "ticks" man gör utan att tänka över det.
Jag gnager på knoken på tummen, sen snurrar jag på mitt hår,har jag en penna sitter jag å trycker på den så spetsen går in och ut gärna i takt med musiken å jag gör säkert mycket mer som jag inte vet om själv ens.
Min dotter äter på sitt eget hår, jag vet folk som hela tiden puttar på sina glasögon eller slänger på luggen eller som alltid måste sitta å darra med en fot, eller harkar sig.
Tänk över hur du beter dig under en dag å se om du hittar dina egenheter du inte ens visste du hade.(oi som du kommer störa dig på dig själv när du först upptäcker det)

tisdag 15 februari 2011

Crazy Bitch



Jaha då var man frisk och tillbaka på jobbet igen. Social mässig, att man inte längre ligger som en klubbad säl på soffan, men faktiskt får umgås med andra individer är helt underbart. Jag har lunch nu så jag får faktiskt göra som jag vill, å eftersom  jag har snodd choklad i dag och inte är speciellt hungrig välger jag å lyssna på musik och blogga i lunchen.
Promenerade till jobbet i dag, vilket man kan säga var friskt, rätt skönt att promenera i halvmörkret innan alla andra beger sig till jobbet. då kan jag va precis hur knäpp jag vill på vägen dit, dansa lite till bandit på radion och även sjunga. Ifall jag skulle råka börja skratta högt och okontrollerad av Sanna och Martin är det fortfarande ingen som ser mig och backar.
Efter jag blev degraderad på jobbet här för nån vecka sen eftersom jag är för bitchy skulle jag då börja jobba i telefon igen i dag efter lite re-training, självklart suger det men jag får väl skulda mig själv att jag inte låter folk bete sig som dom vill utan säger till att dom får sköta sitt jobb.
Hur som hällst d första jag ser är att någon har snitchad min stol.....vars är MIN stol...jaja tänkte jag som jag får logga in å leta efter den sen.
Så startar jag datorn ......RAAAAGGGGGEEEE....dom har installerad om .....och tafsat på mina grejer.
En ominstallation betyder det samma som vansinnigt mycket jobb med att lägga tillbaka allt jag behöver.
+ milliarder av omstart och activering av programmer.
Jag är ännu it klar med det....min stol har jag fortfarande inte hittat så jag fick ta en annan temporärt.
Jag är rätt fleksibel av mig , men när det kommer till min arbetsplats....å härregud jag är värsta natzien...ingen får röra mina grejer, ingen får göra ändringar, INGEN får ta min stol.
Jag stod i morgest å skrek till IT ansvarlig på jobbet för jag trodde han hade tagit bort mina admin rättigheter på datorn för jag fick inte installerad spotify.....jag hade bestämt mig för att lägga han för hat på permanent basis. men jag fick tillbaka mina rättigheter så jag bestämde mig för att låta det passera för den här gången.
Men jag var nära att sätta mig under bordet och dregla å lulla i morgest....jag fnittra hysterisk. Värsta galenskapen har iallafall lagt sig nu, långsint är jag inte.....inte på alla iallafall.

måndag 14 februari 2011

22/30 En bild på en tid jag saknar



Jag saknar å umgås med min lilla syster. För tillfället bor vi typ 250 min ifrån varandre.
Hon flyttade i fjol till Arendal, skit syrra, hon skulle flyttat hit istället så vi kunde fortsätta hitta på fanstyg.
Jag vet ingen som är så grinig på morgonen som hon är när hon är trött, å ju mer grinig hon är, ju roligare har jag det.
Sen är hon den enda som förstår vad jag säger när jag garvar och snackar samtidig.
Vi kan föra en samtal, och garva samtidig och ingen annan förstår vad vi säger.
Sen har vi alltid hysteriskt rolig med att jävlas med mamma och pappa, vilket jag saknar jättemycket.
Det här kortet är tagit då vi var på tjejtripp till Stockholm i 2008. Jag, syrran och mamma.
Mamma hade det inte för lätt kan jag lova, men jag tror jag skrattade konstant från jag träffte dom på Arlanda till jag satte mig på planet tillbax till kallax.
Resan var förresten sponsrad av företaget Asbjörn AB, våran alltid trogna  chaffis, bank, psykolog, mäklare, mekanikare, lärare och pappa. Men jag saknar att umgås med min familj på en mer regelmässig basis .

Valentine eller vanlig dag?


Jepp nu fick man ett feber återfall i går eftermiddag efter mina små busfrön var hämtat, kanske inte så smart att försöka ta en liten prommis i kylan. Har leget vaken mesta delen av natten å svettas, mår dok bättre nu så i morgon blir det jobb. Trodde aldrig jag skulle säga det här men jag längtar till jobbet.
Vid närmare eftertanke är jag kanske inte helt frisk ännu, inte i huvudet iallafall som det låter.
I dag är det typ valentine dagen för många, för mig....tja en helt vanlig dag. Ser många skriver på FB "sätt det här på din status om du får köpa dina egna jävla blommor i år"...ja än sen då....Jag har så långt aldrig ens sett spår av en blom 14 februari, varför skulle i år vara annorlunda?
Jag kanske låter bitter, men det är bara för att jag är det också.
Nä jag ska sluta skämta, om man inte kan visa den man är ihop med att man älskar dom jämt sprid ut över hela året är det kanske inte värd att ha ett förhållande.
Å nu menar jag inte "askungen-rosa måln-hig flying-blommor-prinsesse dröm- kärlek" varenda dag i året.
Den illusionen har jag tappat för längesen.
Jag tänker mer på en kram, ett puss,  eller att man gör nåt för den andra...inget stort, utan små vardagsliga grejer som visar att man bryr sig, eller "fan vad du ser snygg ut i dag bruden :)" och sen lite you know what.
Jag tänker inte be någon ha en bra valentine dag i dag, för så långt existerar inte ens den dagen för mig, men jag kan sträcka mig så långt till att säga ha en bra vanlig dag alla, å i dag kan jag vara så osedvanlig vänlig att det gills även dom jag inte tycker så mycket om eller helt enkelt avskyr. puss puss på er alla.

söndag 13 februari 2011

21/30 En person som alltid ställer upp för mig.

Hon är alltid där för mig. Hon är inte den som gullar med mig om hon tycker jag klantat mig på ett eller annat sätt eller om jag reagerar orimligt på nånting. Tycker hon jag är dum i huvudet kan jag va säker på att hon informerar mig om det.
Jag får ingen sympati alls här om jag gör nåt dumt..."skuld dig själv"...eller " mähn Lene då nu var du väl allt dum" är det jag då får höra. Men jag vet att när det gäller alvarliga saker där det verkligen inte är mitt fel så har jag alltid en axel att gråta på. Hon är ärlig med mig därför vet jag att jag kan lita på henne. hon säger inte det hon tror jag vill höra utan det hon faktiskt menar. tycker hon jag ser för jävlig ut kan jag va säker på att hon berättar det för mig, på det sättet vet jag att jag ser bra ut om hon säger det med.
Hon skulle aldrig hitta på att slänga i ansiktet på mig att hon har hjälpt mig eller köpt en present åt mig.
Hon bokförar inte hjälp, vilket ingen av oss gör. det finns balans i våran vänskap, som är baserad på att ge och ta på lika villkor. Har vi barnledig båda två.....betyder det intet mindre än öl och skit prat en hel kväll.   Tack gumman för att du dök upp utanför min dörr bara nån vecka efter jag flyttat för mig själv, du ska aldrig få ångra på det.

lördag 12 februari 2011

Jag gillar dig med


Jag tror det här har varit den mysigaste kvällen på länge. Jag och barnen har varit alldeles själv. För en gång skuld ingen sov över kompis. Jag tömde skafferiet för godis och Magnus käka i sig en hel liten burk med crem fraish och en påse natcho chips. Sen kurra vi ihop oss alla 3 i den lilla soffan under en filt. Magnus tog mitt kamera å började fota lite vilket var bra eftersom det finns lite kort på endast mig och Sunniva, i vanliga fall är det jag eller Sunniva som står bakom kameran. resultatet....två knäppskallar som myser i soffan



Sen försökte jag å ta kort av oss alla tre, men upptäckte att jag har för korta armar.......jag tror jag får anlita nån att ta kort på mig och barnen.

vi har busa jättemycket nu i kväll och sett Amerikas roligaste hemma vidios och Mr Bean på hotell semester...sen film på Sunnivas rum.


Lite misshandel måste man räkna med under en helkväll i " casa del Lene och barnen"


Jag har iallafall haft en jättetrevlig kväll och jag tror vi ska försöka begränsa sov över kompisar mer i framtiden än vi gjort. jag säger alltid ja om dom vill ha sov främmande, för jag tycker det är rolig att ha många här hemma, men nu är det roligare när vi är bara vi 3.

Magnus brukar säga Mamma jag gillar dig, i kväll tror jag det är första gång jag har hört sunniva säga det....på ett sätt betyder det mer att höra att ditt barn faktisk gillar dig än att dom säger jag älskar dig.


Jag gillar dom med....mina barn äger.

Mitt enda önska

Nu kanske folk förväntar sig att jag ska önska att mina barn får det bra och lyckas i livet, å klart jag önskar det , det gör jag alltid. men jag ska komma med ett mycket egoistisk önska just nu


Om jag skulle få ett enda önska uppfylld just nu, vet jag exakt vad jag skulle önska mig.
En brasa...
Låter knäppt visst, men...
Jag är trött på att sitta inne efter en veckas sjukdom, som inte verkar gje sig.
Jag är trött på kylan, snön och ensamheten januari och februari bjuder på.
Jag vill ut i skogen på sommaren, eller långt till fjälls.
Jag vill hitta ett bortglömd lite vatten och elda upp en brasa.
Jag vill sova under öppen himmel och strunta i att det ens finns en världen utanför.
Jag vill vakna om morgonen och hoppa rakt i vattnet lika naken som jag kom in i denna värld.
Jag vill dricka kaffe gjort på brasan och äta en kremerad korv.
Jag vill ha pyttelitet frihet från alla krav och måsten.
Jag vill kunde va mig själv och va odelad glad bara för en kort stund.

Jag vet jag har önskan som ingen kan uppfylla.

Sellektiv språkförståelse (ett innlegg på Nordnorsk)

Ättersom ä bor i sverige og har bodd här i dröyt 4 år no, har det blidd naturlig för mä å pröve å skrive og pröve å prate  på svensk. Spör du en svenske e d ikkje sikkert att han syns ä e så kjämpeflink, men d blir jo samme som att ä som Tromsöväring vill jo med en gang höre om d kommer en luring fra Finnsnes å pröve å spelle Tromsöväring....glöm no d avslört på ett nanosekund.....
Ä har egentlig oppdaga att d e mange fördela med å väre Norsk i Sverige....ä har klart å lure folk tel att ä e svensk....men om ä ser att här kan ä förvirre nåen ä ikkje vill prate med, för eksempel telefon selgera.... ja du däven så norsk ä blir da....da förstår ä ikkje ett ord av ka däm sir å lägg breisia tell.
Da kan d telogmed hende att ä hadde klart å lure en fra yttersia senja att ä va född og oppväkst ute på en av bärgnabban. å ettersom ä da e så pass selektiv som ä e så kan ä plutselig ikkje prate engelsk heller.
Men d här e jo sånn som main har morsomt med når anledninga byr sä...
D värste med å bo i sverige ...iallefall för manin hade lärt sä så mange ord, va att vest main skulle pröve å förtelle nåkka morsomt, mangla main di fleste ordan så det blei ikkje engan en kvart historie utav d...d går mye bedre no.

Ä e åsså en av däm som elske att vittnan kommer å ringe på, da får däm komme inn å ta sä en kopp kaffe, en pakke kjäks har main bestaindig ligganes, däm e steikanes gla i kjäks här i sverige.
Så kain däm försöke få mä tell å konvertere, ä på andresia av bordet ladde...sikte....å så fyre ä laus med alle spörsmål ä kan tänke mä om kordan syn däm har på förskjellige grejer...allt fra prevantiva tell krig og fred og religionspolitik åsånn...ehheh ( no e d väl like för dagbladet i papirförmat kommer å smeill tell mä)
Ätterpå har ä det morsomt med å råkke på dämmes overbevisning.
Ä klare aldrig å overbevise däm att däm har feil, men däm e akkorat like eitranes förbainna når däm går här ifra.
Men uansett d e bra å väre fleksibel, eller sellektiv om du vill....ä har sellektiv språkförståelse, sellektiv hörsel , sellektivt syn ....i bunn og grunn ser, höre og förstår ä bare det ä sjöl vill.

Ä ville ikkje värt nordlänning om ä ikkje sa ett og ainna om väre för ä avslutte. Ä ser däm skriv i avisa med feite typa att morder snyen og döds kulda e på vei nordover....d har dein värt länge no å ikkje har ä sedd spor av den enda...no frys ä så teinnern skrangle i kjäften på mä och snörre frys i nasn på mä når ä stikk haue uttaför döra...men d e no ikkje så galt att d ikkje kunne vär mye värre....å d e faktisk dein störste likheta i sverige og norge.....en norrbottning reste på skoiltn og flire like mye av en fra sörsverige som vi norlänninga flire av söringan....å d får mä på en måte tell å kjenne mä heime här.
Nä no ska ä ta kveill tänkte bare å lire av mä ett og ainna på nordnorsk först ...va så länge sia sist ä gjord d

fredag 11 februari 2011

Banan-glass gjort på endast frusna bananer

Eftersom jag varit hemma med Sunniva en vecka nu pga sjukdom hos oss båda har det blivit en del Bolibompa. I morgest såg jag på Philofix att hon gjorde glass på endast frusen banan. Så här ser det ut...


Ser riktigt smarrigt ut visst och har samma konsistens som mjuk glass. Så satte vi oss jag och 4 ungar och skulle äta kvällsfika.
Sunniva tyckte det var yuck. Elin sa det var rätt ok och åt lite. Faline och Magnus tyckte det var jättegott och käka i sig hela skålen, jag....tyckte det smaka skit...aaa fy f-n det var jätteäckligt. konsistensen var bra men det var nån bitter smak som av gröna bananer typ . jag fattade inte hur dom kunde äta i sig geggan dom två minsta. men det är jätte konstigt med dom där barnen. en gillar plättar men inte ugnspannkaka ööhhh du vet om att det är samma grej typ gjort på precis samma ingredienser men nä tycker inte om. En äter inte köttbullar, men älskar köttfärssås. den andra hatar köttfärssås men älskar tomat soppa. Det är ju bara olika varianter av samma grej...
Men jag förstår skillnaden, banan är ju gott ....men glass gjort på endast frusen banan smakar apa...

torsdag 10 februari 2011

Nejnejnej...jag klanta mig igen vad ovanlig då....

Mitt mest välutvecklade talang är att prata eller skriva innan jag tänker. Man sitter å skriver på MSN och skickar innan man faktiskt sett vad man skrivit. Samma gills på FB, fast där kan man ju radera inlägg innan några andra hinner se vad för tokigheter man lyckas kläcka ur sig.
Här för ett år sen hade jag en MSN samtal med en kollega till mig på jobbet. Jag hade just blivit singel och av erfarenhet vet jag att jag är ingen bra med det här med pojkvänner och dejting så egentligen hade jag bestämt mig för att vara singel för resten av mitt liv, men jag tänkte min kollega kanske kunde fixa den biten åt mig. Vi hade surra lite då jag kläcker ur mig: hörru du får va ansvarlig för mitt dejting liv nu framöver å hitta nån åt mig för jag suger på killar.....   [SKICKA]......sen såg jag vad jag hade skrivit å försökte åtgärda med...Nejnej it så suger , määäähn ..härregud jag mena it så ........ Jag fick ingen svar på MSN, utan han kom bort till min plats, peka på mig å asgarva, vilket han gjorde en hel vecka innan han lyckades se på mig utan att skratta....jag förstår han, jag skulle med skrattat.

Anledningen till att jag plötslig kom ihåg det här, var ett samtal som försig gick för bara några minuter sen på FB, å nu vet jag mycket väl att man kan radera inlägg på FB, men det här är bara för bra till att bli raderad, så jag ska återskapa samtalen här....... Jag vill ju rekommendera att kolla länken först så ni ser vad det rör sig om


K: Här är nå för du å jag  ....www.himmelriket.se   *asg*
Jag:  hahahaahahahaha NAIS jag var å kollade web shoppen :P men d är bara att köra igång så kommer jag
(sen så måste jag bara börja korrigera...jag kunde ju inte låta bli)
Jag:  men ASG inte kommer på det viset...jag menade ,,,,,herregud
K: Tänkte vi skulle bli säljare du å jag...undra om man får testa grejerna då, så man vet dom e bra!!??? hahahahahaha
Jag:  jo fler gånger jag läser min kommentar ju värre ser jag hur d låter
K: Köra igång, så kommer du??? hahahaha
Jag:  ja just d ....OMG jag klanta mig ...så ovanlig du
K: Men jag tro vi skulle få sälja mycket jag!!!! hahaha
Jag: d här måst jag bara blogga om heheheeheheheehe
K: El tro du vi får sälja grejerna som bättre begagnade????
Jag: LOLOL EEEEEEEWWWWWWWWW Fniss jag måst på toa jag pissar på mig
K:AAAAAASGAAAAAARV..........
Jag: puh....jag hann...men shit tvättstugan ...måst kila
K: jo gör så, får du landa lite i verkligheten!!!! hahaha  Det kom ju upp en länk på fb...om att söka jobb där...inte bara ha homeparty....tänkte direkt på mig o dig....hahahaha


Jag tvivla på att det blir sista gången det här händer

20/30: En bild på mina närmaste.

Ok nu kommer vi kanske till det kortet som skulle kunde förolämpa fler av mina vänner. Mina närmaste kan ju vara så mycket egentligen. Å ni som är mina närmaste vet det därför att jag säger det åt er rätt som det är.
Jag vägrar nämna några namn här av precis den anledningen att jag vill inte göra några besviken. Jag välger å lägga ut ett kort på dom som i nuläget har varit mina närmaste längst. och som faktiskt alltid har varit där sedan dom själv blev född eftersom jag är äldre än dom alla... Ingen av dom jag känner och kallar mina närmste har jag bråka så mycket med som jag har med just dom här 4, kanske för att vi vet om alla 5 att vi kommer inte lås från varandra hur vi än försöker därför att det vill alltid finnas ett band mellan oss.



Mina barn, min syster och hennes son.
Sen har jag två till som ska med, å nu tänker jag faktiskt gå långt över gränsen å göra nåt lite olagligt.
jag får inte lägga ut kort på mamma på nätet men tänker göra det ändå därför att det är ett så fint kort på mamma och pappa och för att ingen är väl egentligen närmare än dina egna föräldre, utan doms medverkan hade jag inte ens varit här(vilket några säkert skulle prisat sig lycklig över, fy mamma och pappa som satte till världen detta hemska människa hahahahahahaha). Alltid lättare att få förlåtelse än tillstånd.


19/30 Och dagens panik start på dagen

Herregud vilken panik start på dagen. jag är så förkyld och tät i örorna att jag hör inget. Vilket vill säga att jag inte hörde klockan då den ringde, eller att barnens pappa hade ringt 3 gånger. Jag vakna inte före Magnus börja rage och klättra ned stegen "he går ju inte att sova när d står någon å ringer på dörren på det här sättet"muttra han......VVVRRRRRÄÄÄÄLLL, shit,shit,shit......på med morgonrocken och sen var det bara att springa. Barnens pappa erbjud sig att skjutsa Magnus till skolan i dag eftersom båda jag och Sunniva fortfarande är sjuk, så jag skulle slippa springa iväg till skolan med han. Det var ju snällt gjort.
Nu har jag fått mig lite kaffe och vi sitter här jag och lill-bruden. Snorig, med feber och risig i magen.
Tänkte jag skulle lägga ut kort nr 19, en person som är snygg. Jag känner så många snygga människor och har problem med att välja, så jag bestämde mig för att ta det vackraste människan jag vet.
Jag och hon har samma favorit böcker :)






Min egen lilla dotter

 Hon är en liten häxa, å det menar jag på bästa möjliga sätt.
Hon vet att bita ifrån sig när det behövs, men är också världens mest underbara lilla människa.
Hon har en sarkastisk form för humor och går inte av vägen för att jävlas med mig.
Hon kommer hem med alla möjliga gulliga presenter åt mig, å jag bölar varje gång för att jag blir så glad.
Sen retar hon mig för det och skrattar. Fast hon gör det på ett sätt så att jag skrattar med.
Hon har det där lilla busiga glimten i öga, och hon har tränat länge för att perfektionera sitt elaka skratt.
Älskar dig till månen och tillbaka igen gumman

onsdag 9 februari 2011

18/30 En bild på min fritid.

Igen har jag svårigheter med att hitta ett enda kort.

En del av min fritid det senaste året har gått med på att förhindra min dotter att ragga en pojkvänn åt mig
Hon har även gått så långt att hon skrivit kontaktannons på sovrummsfönstret.

sen går mycket av min tid ut på att forsera olika typer hinder, Inte ovanlig att hela lägenheten har "laserstråler" på kors och tvärs. (tråd sånn som man stickar av ) Å man får faktiskt inte nudda i tråden för då dör man.


Sen kan det tänkes att man plötslig är ett helt annat ställe än man först tänkt. Rätt som det är ringer telefonen " he på dig vi är där om 5 minuter å plockar upp dig" då spelar d som ingen roll om man står i duchen, har lagt sig eller sitter å äter middag. Middagen tar man med sig å balanserar ut till bilen å äter i baksätet på väg dit....nemas problemas.


Ja uppehåller mig mycket utomhus, skogen, fjällen, vid havet eller var som hellst man kan grilla en korv å sen hitta grejer. vid  Eliasgrottan i svensbyn har vi varit mycket. 

17/30 En ovanlig bild.

Det här var mycket svårare än jag trodde, fast det löste sig till sist å det endast tacke vara Malin.
Jag prata med hon i telefonen å gnällde över att jag kom inte vidre på listan. Pfft! lätt tyckte som hon, he bara att hitta en bild på dig själv där du gör absolut ingen ting, typ ligger på soffan å gör inget....
Jo men det blir som lätt ...men näh blev det inte alls. Jag leta igenom 10 år med digitala bilder, och jag har fota MYCKET.... kanske inte mycket för en proff fotograf men för en riktig amatör som mig. till sist lyckades jag hitta ett kort på mig  vars jag faktisk halvligger i soffan å gör ....ja inget men jag fick bläddra mig helt tillbaka till Mars 2005

14/30 och 16/30

Ett enda kort på det som påminner mig om gamla tider är egentligen svårt att välja. i min sökan efter kort hittade jag så många att jag blir tvungen att lägga ut fler på nr 14. Sen eftersom jag är med på alla 3 korten blir det bild nr 16 med (nr 15 hoppar jag över tills vidare)

Hästar har alltid varit en stor del av mitt liv, har inte tal på hur många timmar jag egentligen spenderat i stallet. här är kort på mig och en häst jag spenderade mycket tid med på högstadiet. numera blir det inte så mycket, syran har egen häst som jag har lånat när jag är till henne. Sen var man ju på läger å sov i höet i laggården. det skulle jag faktiskt vilja göra igen. Så ifall någon skulle ha ett lass hö kommer jag gärna och sover över ...fast it nu på vintern.

Sen ett kort på mig och en random hund jag är möjligen 10 år här Då jag växte upp var det alltid hundar och djur över allt. numera har jag bara en katt, men funderar på att skaffa ett lama-djur som kan spotta på fula elaka käringar på kommando... eller en Gnu...en gnu är också ok. Jag tror Dom två är mina favorit djur i hela världen å det endast för att dom är så knäppa och ser så himla konstiga ut.

Det här kortet på mig och syran är inte så gammalt tror vi var typ 17 och 13 år här. men det påminner mig ändå om alla bad man gjorde mitt i Atlanten så snart snön försvann. Aldrig i livet att jag skulle bada i havet så tidlig på året i dag om jag inte har slagit vad om det på förhand. Krokodilen på kortet har tyvärr avlidit. Pappa och syran kom på den underbara idéen att trä en paddel åra igenom handtaken på krokodilen sen ett rep från åran och till bak på båten ..... sen var det full speed med syran på krokodilen .....dom förliste på öppet hav då åran rev med sig handtaken på krokodilen. Jag hann inte ens testa innan det var för sent.
1a bilden: Någon du umgås väldigt mycket med.
2a bilden: En bild på dig själv.
3e bilden: En bild på någon i din familj.
4e bilden: En bild på en konstig tid i ditt liv.
5e bilden: En gammal bild på dig själv.
6e bilden: En bild på dig och en vän du inte varit med på länge.
7e bilden: En bild som du aldrig lagt upp.
8e bilden: En person som du saknar.
9e bilden: Någon i din släkt.
10e bilden: Någon du tycker är väldigt snäll.
11e bilden: En person du kan berätta allt för.
12e bilden: En bild på din vardag.
13e bilden: Du och någon klasskompis.
14e bilden: En bild som påminner dig om gamla tider.
15e bilden: En person som du vill vara med.
16e bilden: En bild på dig själv.
17e bilden: En ovanlig bild.
18e bilden: En bild på din fritid.
19e bilden: En person som är snygg.
20e bilden: En bild på dina närmaste.
21e bilden: En person som alltid ställer upp för dig.
22e bilden: En bild på en tid du saknar.
23e bilden: En bild från i somras.
24e bilden: En bild som gör dig glad.
25e bilden: En person som alltid gör dig glad.
26e bilden: Någon/några som du alltid har roligt med.
27e bilden: En bild som du alltid skrattar åt.
28e bilden: En tokig bild.
29e bilden: Den nyaste bilden på dig själv.
30e bilden: Någon du aldrig kommer släppa taget om.

Attackerad och nära mördat kl 6 i morgest

Jag vaknade av att jag blev attackerad kl 5 i 6 i morgest.
Sunniva låg i sängen med mig ville ha hon i närheten eftersom hon har rätt så hög feber.
Jag vet inte vad som hände jag kände bara en hemsk smärta i högerarmen.
Sunniva berättade att Filemon hade legat på hennes kudde, sen hade knäppskallen tagit satts å försökt hoppa upp på skiljeväggen som delar mitt och Magnus rum i två.
Skiljeväggen hållt så klart på att välta, Sunniva försöker hålla kvar den och klämmer fingret mellan två av leden i väggen. Katten får panik och försöker klösa fast sig i min arm som bara ligger där helt oskyldig på sängen och slappar. Sunniva gråt, katten jamade och jag svor. Jag vet inte vad jag ska göra åt det där djuret, han har blivit så knäpp på det senaste, som om han är senil i sista stadium och inte vet vem han är eller vad för regler som gills. Jag skulle inte få sova i natt för då satt han som en tupp på min sängavel å stirra in i väggen och jamade...sen såg han bara förvirrad på mig då jag frågade om han kunde va så extremt älskvärdig å oxidera.....
men ...AII kolla hur nära jag var att dö i morgest för att katten nästan kapade pulsådran...

tisdag 8 februari 2011

13/30 17 år gammal bild

Ok ok jag vet jag är lite över ivrig nu men jag kan inte hjälpa för det. Jag har äntligen hittat mig en hobby å då kan jag inte låta bli, men jag lovar det här blir sista blogg inlägget för i dag.

13e bilden: Mig och någon klasskompis.

På ett sätt kan man kalla dom klasskompisar, även om skolan bara gick över
3 veckor. Vi var klasskompisar under en språkskola till Torquay sommaren 1994
och jag var 16 år vid det läget. Vi åkte buss och på väg hem stanna vi till i Paris
Där hade vi valet mellan Eurodisney och Sightseing..Barnslig som jag är blev det helt
klart Eurodisney. Det var 42 grader i skuggan hela den dagen, het till plötslig
hela himmeln blev revet i två av största blixten jag nånsin sett
sen började det spörägna. Jag och dom 3 andra tjejerna dansa i gatorna och studsa runt i
vattenpölerna, jag kommer ihåg att det var några Tyska turister som filma hela seansen.
Även om det är (gud hjälpe mig hur gammal man börjar bli) 17 år sen kommer jag ihåg vad tjejerna heter
Lene från trondhejm helt till vänster hon har jag faktiskt lyckades leta reda på här på FB och hon
finns på min vännelista. Sen är d Idun (som i ketchup) kommer inte ihåg vars hon kommer från, sen är det
mig och vi känner ju mig har ingen aning varför jag inte har skor på mig ....jag kommer inte ens ihåg vars mina skor är, helt till höger är det Sara om jag inte minns helt fel.
Det var iallafall 3 spännande veckor.

Ingångs biljetten har jag fortfarande kvar

10/30-11/30-12/30 och faktisk nästan inget utomsnack

Då var båda barnen i säng. Stackar lill-gummsien som fortfarande har feber, ser inte ut som det blir skola för hon i morgon hellre.Jag mår iallafall lite bättre, jag kanske bara var sympati sjuk.
Men jag ska inte göra som jag brukar....surra på i det oändliga innan jag kommer till det jag egentligen ska göra nämligen lägga ut inte mindre än dom 3 nästa korten på listan.

10e bilden: Någon jag tycker är väldigt snäll.

Min son.....jag kanske borde säga att min dotter är snäll med, vilket hon är hon har ett hjärta av guld, men hon har för mycket av mig i sig till att ligga på den här platsen, jag älskar dom precis lika mycket,,
men min son är snäll,lite för snäll .... han delar alltid med sig av sina leksaker, han håller dörren uppe för mig och sin syster, varje dag vi kommer hem. han säger även "damerna först" och bugar sig. En riktig gentleman är han. Sen har han stor omtanke för sina vänner och för dom i hans närhet, å frågar alltid hur man mår i dag.
Jag har möjligen felat på mycket jag gjort i mitt liv men jag har då iallafall lyckades lära min son att bry sig om andra.


11e bilden: En person jag kan berätta allt för.

Kommer säkert inte som ett chock för några att det rör sig om Malin igen, på ett sätt skulle hon passa in på nästan alla punkter på listan, men lite fantasi får jag kanske framvisa. Jag vet att vad jag än berättar stannar det hos Malin. Hon skulle hellre aldrig använda nåt av det jag säger mot mig vid ett senare tidspunkt.
Nu har jag min familj jag kan berätta det mesta till med, men Malin är den jag pratar oftast med sen så litar jag ju på hon så hon var som självklar här.



12e bilden: En bild på min vardag


Ostemacka på väg in i micron.....hade egentligen tänkt låta bilden tala för sig.
Min dotters påhitt föresten det här.. Min vardag består av kaos, konstigheter och en hel stor mängder skratt.

09/30 Min kusin ...ja och dagens ICA event

Sådär då hade man hämtat grabben på skolan , onödig att han ska va på fritte när jag och Sunniva ligger sjuka hemma.
Svetten bara hagla då jag sparka iväg till skolan för att hämta han. Innan jag åkte iväg till skolan skulle jag bara kila en sväng förbi ICA å handla sånn mat som Sunniva vill äta i dag så hon får i sig iallafall. Jag hade plockat det jag skulle å gick till kassan.....å gud den kassan och dom animerade kreaturen som redan står där när jag ska dit. Jag vet inte vad det var med människan men hon var utav stand till att lägga varerna på bandet innan hon framför hade betalat och gått. Sen skulle hon ha en speciell typ av cigaretter som kassören fick springa å leta efter....då till sist blev hon kapabel till att lägga på varorna.....vid det här läget var jag nog så frustrerad redan. Sjuk själv....sjuk unge hemma och en som väntade i skolan.Sen la hon en och en vare på bandet och kassa damen fick scanna den innan nästa vara kom. Då hon väl hade betalat med pengar, lyckas tanten i kassan å säga "har du inga ICA-kort du vill dra" ......Då fick jag klamra fast mig till min egen korg, för jag kände hur jag tog satts, lätta från backen å ströp hon i kassan, jag var nära att få ett anfall av nåt slag. 4 gånger fick hon dra kortet innan bonusen väl var reggat.. Jag råkar alltid ut för sånna människor. Det var då dagens sväng till affären, men som vanlig var det inte det jag skulle berätta om jag skulle lägga ut nästa kort. Av olika anledningar kommer jag hoppa över nästa på listan å gå rätt till nr 9. någon i min släkt, nr 8 kommer vid ett senare tillfälle
Jag presenterar för er min galna kusin, som jag praktisk talat växte upp med. Vi gjorde alltid en massa kula grejer tillsammans, och var nog så på hittig. Han är som en bror för mig och ingen kille fick komma i närheten av mig innan han hade godkänt det. Sen kommer jag ihåg en kväll vi gick på krogen och hade bestämt att jag skulle hitta en tjej åt han och han skulle hitta en kille åt mig. I mitt tillfälle använde jag ett hjälpemedel och ringde en vän, min kompis Rita sen var det klart. Han lyckades inte lika bra, jag blev som aldrig nöjd. I sista desperation rev han med sig en polare som tydligen har tävlat på högt nivå i simning
. Visade sig senare att han hade tävlat ..inte i OS utan i paralympics därför att han är nästan blind. Å jag kunde ju inte låta bli att driva med han . Jag luta mig helt intill han å skrek SER DU MIG NU...Å gud förbandat min kusin var arg på mig då, jag och min venninde å andra sidan låg på golvet å garva. (nog en gång har jag snodd ett kort på FB jätte fy på mig)
1a bilden: Någon du umgås väldigt mycket med.
2a bilden: En bild på dig själv.
3e bilden: En bild på någon i din familj.
4e bilden: En bild på en konstig tid i ditt liv.
5e bilden: En gammal bild på dig själv.
6e bilden: En bild på dig och en vän du inte varit med på länge.
7e bilden: En bild som du aldrig lagt upp.
8e bilden: En person som du saknar.
9e bilden: Någon i din släkt.
10e bilden: Någon du tycker är väldigt snäll.
11e bilden: En person du kan berätta allt för.
12e bilden: En bild på din vardag.
13e bilden: Du och någon klasskompis.
14e bilden: En bild som påminner dig om gamla tider.
15e bilden: En person som du vill vara med.
16e bilden: En bild på dig själv.
17e bilden: En ovanlig bild.
18e bilden: En bild på din fritid.
19e bilden: En person som är snygg.
20e bilden: En bild på dina närmaste.
21e bilden: En person som alltid ställer upp för dig.
22e bilden: En bild på en tid du saknar.
23e bilden: En bild från i somras.
24e bilden: En bild som gör dig glad.
25e bilden: En person som alltid gör dig glad.
26e bilden: Någon/några som du alltid har roligt med.
27e bilden: En bild som du alltid skrattar åt.
28e bilden: En tokig bild.
29e bilden: Den nyaste bilden på dig själv.
30e bilden: Någon du aldrig kommer släppa taget om.

06+07/30

6e bilden: En bild på mig och en vän jag inte varit med på länge.

Lite svårt att hitta ett kort på mig och en vänn jag inte varit med på länge eftersom d alltid är jag som surrar rundt med kameraen. Men jag lyckades hitta ett till sist. Ben Hall våran kanadier som fick för sig att han skulle hitta sin livs kärlek där han kom från å sen flytt han från Pite i 2008. Kortet är tagit på Kalles i Pite i 2007. Jag frykter att jag aldrig kommer se han igen, saknar hans sarkastiska sätt att vara på.



7e bilden: En bild jag aldrig lagt upp.


Mig och min älskade dotter tagit i 2002 på en strand i Norge. oi vad hon var liten.

måndag 7 februari 2011

04/30 och 05/30

Eftersom jag har typ inget att göra just nu, och är alldeles för pigg till att lägga mig går jag lös på bild nr 4 och 5 på en gång.

Nr 4 En bild på en konstig tid i mitt liv.

På den här bilden är jag 20 år och jag tror under 1 år hade jag allt från jätte rött hår till kol svart, det var innan jag visste vad riktiga problem var. Det var sommaren innan jag blev gravid och jag kommer alltid minnas den sommaren, därför att vi var en hög med folk, typ 10-15 stk som festa ihop hela sommaren och inte bara på helgen :) Konstig för att även om vi festa mycket kommer jag ihåg allt som hände och jag har skratta mycket åt den tiden flera gånger. Det var också första gång jag testa skjuta med pistol och revolver.

 Nr 5. En gammal bild på mig själv.


Man kan med säkerhet säga att d är en gammal bild på mig, 4 år gammal på vägen utanför pappas barndomshem i Tromsö. Pappas bil i bakgrund. Kommer ihåg att jag tyckte det var jätteroligt att få sitta på taket på bilen. Å jag har alltid varit en pappa-tjej. hängt med pappa i garagen. Då jag var 16 byggde jag och pappa en bil tillsammans. Har bästa pappaen i världen.


Har ingen scanner så jag fick ta korten ur albumet å fota dom med digitalkamrat innan jag la ut dom.

Svordomar ...ja och bild nr 03/30 förståss

Ja då var jag färdig med det mesta i dag, har ännu inte gått "bärsärk " med saxen i mitt eget hår, men tror det får vara till i morgon. Är alldeles för snål för att gå till en auktoriserad frissa.
Har istället spenderat min tid på att byta dragkedja i Magnus vinterjacka. Har som inget för sig att köpa ny jacke när han ändå kommer förstöra den fabelaktiga plastik dragkedjan som dom her på barnjackor i dag.
Tog mig typ 4 timmar att få av den gamla och in den nya. Det är inte lätt att sy i dragkjedja. Jag bröt av dom 2 sista synålerna jag har då jag skulle fästa uppe och nere och det här gör ju knappast att jag kommer tycka mer om att sy nu. Nu kan jag sy rakt fram typ, men har som aldrig varit nåt jag älskar att göra.
Jag förstår inte dom som kan sitta i timme efter timme å brodera..... men klart är man duktig på nåt blir det väl säkert roligt med. Just nu har jag bara ont i fingren efter jag lyckades pressa nålen in under nageln, jag är glad barnen hade lagt sig så dom inte hörde vad som kom ur munnen som pussar dom god natt, kan väl tänkas att dom hade tänkt sig om båda en och två gånger innan jag hade fått tillstånd att pussa på dom igen då. Sen är jag glad vi inte har en sånn "en -krona-varje-gång-jag-råkar-svära"-burk....
Fast det dom inte hör vet dom inte om, å för tillfället svär jag även över småsaker, men inte högt som tur är....man blir duktig på att bita ihop efter flera års träning. Jag kanske skulle ansöka Facebook om en "dra åt h...te"-knapp, så jag kan få ut lite eder och galle i små doser i taget... sätter det överst på min todo lista. (som jag inte ens har)  Anyway blev mycket surr det här, var inte alls det jag skulle skriva om. Jag skulle ju gå till nummer 3 på bildlistan en i min familj, en brud som faktiskt kan sy och även är rätt duktig på det.
Min underbara, vackra, smarta och roliga lillesyster och hennes sambo.Saknar er jättemycket, inte så ofta vi träffs, men vi har alltid lika kul när vi väl träffs.

Nog en gång en "lånat" bild från syrrans album på FB



1a bilden: Någon du umgås väldigt mycket med.
2a bilden: En bild på dig själv.
3e bilden: En bild på någon i din familj.
4e bilden: En bild på en konstig tid i ditt liv.
5e bilden: En gammal bild på dig själv.
6e bilden: En bild på dig och en vän du inte varit med på länge.
7e bilden: En bild som du aldrig lagt upp.
8e bilden: En person som du saknar.
9e bilden: Någon i din släkt.
10e bilden: Någon du tycker är väldigt snäll.
11e bilden: En person du kan berätta allt för.
12e bilden: En bild på din vardag.
13e bilden: Du och någon klasskompis.
14e bilden: En bild som påminner dig om gamla tider.
15e bilden: En person som du vill vara med.
16e bilden: En bild på dig själv.
17e bilden: En ovanlig bild.
18e bilden: En bild på din fritid.
19e bilden: En person som är snygg.
20e bilden: En bild på dina närmaste.
21e bilden: En person som alltid ställer upp för dig.
22e bilden: En bild på en tid du saknar.
23e bilden: En bild från i somras.
24e bilden: En bild som gör dig glad.
25e bilden: En person som alltid gör dig glad.
26e bilden: Någon/några som du alltid har roligt med.
27e bilden: En bild som du alltid skrattar åt.
28e bilden: En tokig bild.
29e bilden: Den nyaste bilden på dig själv.
30e bilden: Någon du aldrig kommer släppa taget om.